Andriska21 kérdése:
Új ház építése előtt állunk. A tervező azt mondja, hogy olcsó 30-as tégla, plusz szigetelés bőven elég, fölösleges a porotherm 38-as tégla plusz szigetelés?
Figyelt kérdés
Néztem különböző kalkulátorokat, a legjobb szigetelési érték a 38-as K tégla +15cm grafit szigetelés. De ez drágább mint a 44-es K tégla szigetelés nélkül,vagy a 30-as tégla+szigetelés. Ti mit tanácsoltok? Tapasztalat?2017. ápr. 12. 10:23
1/8 anonim válasza:
én a 30-as tégla+ 15 cm vastag szigetelést választanám, ezzel már sokat spórolsz a fűtésen, ill nyáron sem melegszik fel. A nyílászárókra figyeljetek még oda, ill. tetőszigetelésre
2/8 A kérdező kommentje:
Persze, figyelünk. 3 rétegű ablak, 20 cm aljzatszigetelés, és 20, de inkább 30 födém.
2017. ápr. 12. 11:31
3/8 anonim válasza:
Bőven elég a 30-as tégla és 15-20 cm szigetelés.
4/8 anonim válasza:
Ja és hungarocell is elég. Előző voltam.
5/8 anonim válasza:
Nekem 30-as tégla és 20 centi hőszigetelés van - teljesen tutti.
A hőszigetelés alatt, között, mellett NE járjon a levegő! Azaz ne pogácsákra rakasd, és az illesztési hiányosságokat purhabbal fújd ki! Az egész ház egy kompakt, zárt hővédő burokban legyen!
6/8 anonim válasza:
Szerintem is a leggazdaságosabb választás: leier vagy porotherm 30-as NF, sima zsákos habarcs, arra meg egy jó kis 14-16 cm szigetelés. A falad még nem lesz bunker vastagságú (beépítettség!), de simán bemegy 0,2 alá hőszigetelésben.
Ha bírod pénzzel esetleg 30-as K tégla, de végeredményben nem nagyon fogod érezni a különbséget.
Én inkább azt a pénzt beletenném a födém szigetelésbe (30cm) vagy valami normális nyílászáróba.
7/8 anonim válasza:
Igaza van a tervezőnek.
egy építész
8/8 A kérdező kommentje:
30-as K tégla lesz 15 cm-es grafit szigeteléssel. a padló alatt 15 cm, a födém 30 cm kőzetgyapot, és 3 rétegű ablakok.
2017. ápr. 18. 12:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!