A betont hogyan javítsam ki?
Figyelt kérdés
Építettem egy beton lépcsőt, de látszanak a buborékok helyei, plusz egyéb letörések. Homok plusz cement, esetleg mesz kevereke alkalmas lehet a javitasra?2017. márc. 19. 10:23
1/8 anonim válasza:
Én flexibilis fagyálló csemperagasztóval esetleg némi rostált sódert belekeverve.
2/8 anonim válasza:
Vannak erre speciális habarcsok. Az egyik olcsóbb változat ez: [link] De van drágább, esetleg jobb is a MUREXIN-től, vagy a MAPEI-töl. Még megoldás lehet, ha leburkolod valami vastagabb, csúszásmentes gress lappal, full flexi ragasztóval. Amit te tudsz kutyulni, az biztos nem lesz hosszú életű, ha még meszet is raksz bele, akkor még egy telet sem bír ki.
3/8 anonim válasza:
Készrekevert betont vegyél. Azzal simítsd rá szépen. OBI-ba elmondod mi a helyzet és zsákba készen kapod csak víz kell hozzá elkevered és vékony rétegbe ráteszed. Ennyi.
4/8 TappancsMancs válasza:
2es 3assal értek egyet, a csemperagasztó nem alkalmas erre, mérsékelten vízálló és kültéren reped, ázik, mállik. Valamint a csemperagasztó nem bír annyit mint amit egy járófelület megkövetel.
5/8 anonim válasza:
Szinte mindegyik válaszban van elfogadható, de egyik sem 100%-os.
A kész beton (zsákos), ami áruházakban kapható, azért nem lesz jó, mert vékonyan nem feldolgozható, most pedig az kell.
A csemperagasztóban túl sok a diszperzió, ezért nem vagy csak nehezen besimítható, pedig a szemszerkezete (max. 0,5 mm) erre alkalmassá teszi.
Tehát a csemperagasztót soványítani kell nagyon finom szemű kvarchomokkal. Pl. a flex csemperagasztóhoz 1:1 arányban keverjünk 0,025-0,3 mm-es kvarchomokot.
6/8 TappancsMancs válasza:
Én most láttam tavaly nyáron csemperagasztózott kültéri rés javítást és tél közepére már a harmada kipotyogott, kimállott. Nem alkalmas rá. Semmivel keverve sem. De a sima beton se jó vékonyan ráhúzva. Vannak erre speciális és így kérd: kültéri járófelületi beton javító habarcs. Ezt mindet kell tudja. Nem lesz olcsó de szuper az lesz.
7/8 TappancsMancs válasza:
Ja és ha dobsz neki egy beton pórustömítőt is az sokat ki is fog bírni.
8/8 TappancsMancs válasza:
Itt egy video. Előbb nézelődj, tájékozódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!