Kerítés építés bejelentése milyen formai követelményekhez kötött?
Figyelt kérdés
Debrecenben be kell jelenteni, hogy ha új kerítést építek. Azt tudom, hogy vannak a paraméterek, hogy milyen magas lehet, milyen átláthatóság kell stb. Ezt milyen formában lehet az önkormányzatnak leadni? Kell rendes műszaki rajz, vagy le is írhatom nekik? Minta esetleg valakinek?2017. márc. 6. 22:23
1/5 anonim válasza:
Kerités épitéséhez nem kell rajz,engedély sem .Régen kellett
2/5 anonim válasza:
Valószínűleg településképi bejelentésre gondol a kérdező, azt építésszel kell megrajzoltatni, és papíron beadni a polgármesteri hivatalnak. A tervező tudni fogja az alaki követelményeket.
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, arra gondolok, amit a 2-es írt, de nem szívesen fizetnék 50 ezer Ft-ot, ha én is lerajzolok egy kerítést, A4-es lapra. Mérnökként vizsgáztam műszaki rajzból, csak nem tudom a formai követelményeket, hogy mi az elvárás. Ha valaki tudja, ossza meg velem. Köszi!
2017. márc. 7. 11:29
4/5 anonim válasza:
Az a baj, hogy csak jogosultsággal rendelkező tervező készíthet műszaki tervet, kész pont. Választhatsz, hogy a tervezőnek fizetsz, vagy büntetést.
5/5 A kérdező kommentje:
Igen, de ez tudomásom szerint nem terv, csak bejelentési kötelezettség. Csak azt nem teszik közzé, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni. Egy kerítés, ami kovácsoltvas+zártszelvény, miért ne rajzolhatna meg egy gépész, mint én? Amúgy pletykák szerint valóban csak pár ember tud leadni ilyen terveket ennek a városkép irodának (nem csak kerítést, hanem pl. táblák, redőnyök stb. ) akiknek sosem dobják vissza mert visszaosztanak...
2017. márc. 7. 18:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!