Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vásárolni szeretnék két mobil...

Vásárolni szeretnék két mobil házat. Segítségre lenne szükségem pár dologban. Többi lent!?

Figyelt kérdés
Az eggyik 27nm a másik 14nm van saját összközműves telkem, ott szeretném lakòháznak használni őket. Össze szeretném építeni a kettőt. Ehez tervrajzot készítettni de amúgy mindent sajátkezüleg szeretnék megcsinálni. A tervrajzon kívül kell bármi engedély, bejelentés akármi ahoz hogy lakòepületnek használjam közműkkel bekötve (lakcímem nem jelententeném be a mobil házra) ez a telek a szüleim háza mellett talalhatò rögtön , szòval amit eddig udvarnak használtak az egy külön telek igazábòl ezert a lakcímem maradna a szüleim házán.

2017. jan. 30. 12:08
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Visszaolvasva most jövök rá, hogy ahoz hogy a közműveket használjam gondolom be kell jelenteni oda magam. :)
2017. jan. 30. 12:24
 2/16 anonim ***** válasza:
Közmű használathoz nem kell bejelenteni magad, mit gindolsz, a nyaralók hogy működnének akkor :)
2017. jan. 30. 13:16
 3/16 anonim ***** válasza:
Minden önálló telkesnek (ha hétvégi,ha nem) be kell jelenteni a közmű használatot. Ha viszont minden közmű a szüleid nevén van, akkor nem kell.
2017. jan. 30. 13:34
 4/16 anonim ***** válasza:
52%
A Magyarországon kapható mobilházak többsége Angliából behozott szar. Téliesíteni szinte lehetetlen.
2017. jan. 31. 15:13
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , azòta annyiban változott a dolog, hogy szendvicspanelből készült fém szerkezetű mobil hàzam lesz. Amit itt fognak a telken elkészíteni. Arra lennék kiváncsi, hogy milyen tulajdonsagai kell legyenek hogy mobil haznak minősüljön az építmény? 60nm be gondolkodok .. van esetleg méretbeli szabályozás ? Vagy az előírás, hogy mindenképp egybe lehessen csak szállítani? vagy elég ha nincs be betonozva a földbe?
2017. jan. 31. 23:14
 6/16 anonim ***** válasza:
Ha ott fogják elkészíteni, gyanítom, nem mobilház, hanem könnyűszerkezetes lakóépület lesz. Jogilag egészen más kategória. Javasolom, hogy a helyi önkormányzatnál járjál utána a dolgoknak.
2017. febr. 1. 12:32
 7/16 anonim ***** válasza:
Itt az utcánkban épült egy ilyen 50 m2-es könnyűszerkezetes ház, három hónap alatt, most bent dolgoznak. Figyeltem, hogyan? Ástak nem mély alapot, betonozták, hozták a merevítő szerkezeteket, aztán farostlemez-szerű valamit, beillesztették az ajtókat, ablakokat, a tető is gyorsan megvolt (cserepes). Nincs a házon villany árbócon a kábel, az a telek határán, a villanyoszlop közelében egy nagy doboz, földkábellel vitték be. A fűtés is elektromos, most a vizet szerelik. Kívűlről szerintem kevés lesz a 10 cm szigetelés, nálunk téglaházon van 20 cm dryfit, az övék valami olcsó vacak lehet. Ha megvan a fürdőszoba és az amerikai konyha, a tapéta, lehet is költözni fél év alatt. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy nem lesz hideg ez a kis ház, és mennyire tűzveszélyes?
2017. febr. 1. 12:47
 8/16 A kérdező kommentje:
Telefontaltam az epitesugyi osztalyra es azt mondtak hogy 300nm es 3m beagassag alatt nem engedely koteles ha nincs be betonozva a haz es roncsolodas nelkul szetszedheto es eltavolithato elviheto .. ezert minden helyseget kulon elkesszitettek es azokat egymashoz illesztem es korbe a 10cm szendvicspanel kap meg egy szigetelest.. Mert a meret is megvan hatarozva hogy maximum 3 m szeles es 6meter hosszu lehet egy egy ilyen blokk de annyit teszek ossze beloluk ami belefer a 300nm alapteruletbe :) csak leirtam hatha valakibe felmerulnek hasonlo kerdesek!
2017. febr. 1. 18:07
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez esetben sávalapot kell alá betonozni, és csavarokkal rögzíteni a kész részegységeket. A tető hogy fog illeszkedni? Két nyeregtető egymás mellett elég szerencsétlenül néz ki. A födémeket ne felejtsd majd el alaposan hőszigetelni. Az aljzatnál úgyis megszívod vele.
2017. febr. 1. 18:22
 10/16 A kérdező kommentje:
Igen azert ez igy problemas lehet , egyenlore csak arajanlatokat kerek , de az is lehet hogy vegul inkabb veszek egy felujjitando hazat. Koszonom a valaszokat :)
2017. febr. 1. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!