Fan coil hűtő-fűtő testek működése mennyire zavaró éjszakai alvás közben?
az irodámba van, engem nem zavarna alvás közbe :)
ezt találtam neked ami lényeges minden gépnél ami a házba van :A modern világ egyik negatív velejárója a megemelkedett zajszennyezés. Mindezzel nem lehet mit kezdeni, ha nem bizonyítható hitelt érdemlően. Ezért a berendezéseket Eurovent minősítési rendszer szerint is be kell vizsgáltatni, így a műszaki dokumentációkban szereplő zaj- és teljesítményadatok teljes bizonyossággal a valós értékeket tükrözik. Csak olyan gyártmányt érdemes kiválasztani, amely minősített (pl. Eurovent), és a gyártó megadta, hogy milyen körülmények között állapították meg a zajszintjét. Egy korrekt műszaki adatlapnak tartalmaznia kell a berendezés zajszintjeit minden ventilátorfokozatra, mert csak így választható ki a készülék a zajszint „követelmények” figyelembe vételével. Ha ismerjük, hogy a helyiségben mekkora a megengedett legnagyobb zajszint (MSZ 18151), csak annyit kell tenni, hogy a fan coil-t nem a maximális fordulatra választjuk ki, hanem kisebbre, így akár az is előfordulhat, hogy ennek megfelelően hőleadás szempontjából egy „kicsit” túlméretezett készüléket kell alkalmazni. A berendezések használóját a nem megfelelő belső hőmérséklet után a zaj zavarhatja a legjobban, ezért különös figyelmet kell fordítani a zajszintekre.
Én háló szobába nem tenném. Napközben még hagyján, a nyüzsi hangja elnyomja, de az éjszakai csendességben azért zavaró a hangja még a legalacsonyabb fokozaton is.
Kettő van a házban. Az egyik az étkezőben, a másik az emeleti kerengőben. Nyáron az egész szintet kellemes hőmérsékletre lehet klimatizálni vele.
Télen csak az emeleti megy, ő fűt a kerengőben. A többi emeleti helyiségben radiátor illetve padlófűtés van. A földszinten fűtési szezonban nem megy a fan-coil, ott padlófűtés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!