Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szerintetek jó ötlet zsalukőbő...

Szerintetek jó ötlet zsalukőből füstölőt építeni?

Figyelt kérdés
2017. jan. 22. 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne jó ötlet? A célnak megfelel . A szomszéd nagy melléképületeket épített filléres selejt zsalukövekből.
2017. jan. 22. 18:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom mekkorát szeretnél.Én 2 db 200 l fémhordóból csináltam .Az egyiket a középső horony alatt félbe vágtam,és ráhúztam az egészre .A felsző szélébe 8 bevágás,ide ülnek a vasak ,melyre akasztom a füstölni valót

Aztán egy fedelet rá,hogy ne hirtelen szökjön el a fűst.

A hordó alsó részbe meg kör nyilás ,itt vezetem be kályha csövön a füstöt.Egy másik nyilást meg azért,ha netán leesik valami,azért be tudjak nyúlni .Aztán kell egy tüzelő ,nekem egy 50x 50 es vasláda van ,elől régi tüzhelyről átraktam az ajtót .A huzat az ajtó nyitásával van szabályozva .Ebben a kialakitásban ,nem tud meggyulladni a hús árú.

Hogy ebbe mi árú fér,elsirnád magad ha az árát ki kellene fizetni .

2017. jan. 22. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, mert a füst rákkeltő.
2017. jan. 23. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Az mi? Ne facebookozz ennyit.
2017. jan. 23. 17:56
 5/6 laci9201 válasza:

Ha van hozzá bőven anyagod akkor igen feltéve ha nem kell sok pénzt ráfordítanod, vannak egyéb megoldások is csak keresődni kell kicsit. Ha hideg fustölésbe gondolkocc és szeretél vmi ojat alkotni ami jó is a célra és még szép is akkor talán ez tetszeni fog neked is: [link]

Ennek nagyrésze megoldható bontott ralkapból is egy kis idő, energia ráfordításával, ráadálul olcsón megoldható

2017. jan. 25. 17:27
 6/6 K...László ***** válasza:
Persze, működni fog. A tűztértől legalább 120cm hosszú csövön vezesd bele a füstöt, de hosszabb is lehet. Ha kora tavasszal füstölsz, akkor már előfordul, hogy izzadni kezd a kolbász a melegtől, és ezt ugyanúgy nem fogja be a füst, mint amikor párás ködös időben csinálod. Szóval hideg füst, száraz hideg idő az ideális.
2017. jan. 27. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!