Tömeg (cserépkályha-effektus miatt) ÉS hőszigetelés szempontjából nagyon jó lehet 70 cm mészkőfal belül, kívül szigetelésnek pedig 50 cm könnyűvályog?
Tehát 50 (100?) cm vastag szalmabála szigetelés kívülre az nagyságrendekkel jobb lesz, mint a könnyűvályog?
A mészkövet (vagy bármely más követ) kizárólag a tömeg miatt írtam, az csak a cserépkályha-effektus (vagyis hőtárolás) miatt kell.
Nagyon fontos kérdést tettem fel a kiírás alatt (úgy látom kétszer is sikerült elküldeni ^_^)!
Arra tudsz válaszolni?
Szükségem van az információra!
- vonaton nem jó ìrni
Szalmaházak cìm alatt találsz róla többet. Neten facebookon, utólagos szigetelèsről is.
Kérdezd már meg olyantól aki tudja! Előre is köszönöm! ^_^
Szalmaházaknak rögtön utánanézek! Ez a 25 cm nikecell hőszigetelésnek megfelelő szalmaréteg jól hangzik! ^_^
Hány éves a kapitány?
A megoldás: 1 óra
Ez egy olyan fizikapélda, ahol sok felesleges adat van megadva: fal anyaga, vastagsága, hőszigetelés.
De: padlóról, mennyezetről, nyílászáróról semmi. Tehát ezekre nincs is szükség. Amit fel kell fűteni, az a levegő!
A számítás menete: térfogat x 1 m3 levegő tömege x hőkapacitás x hőmérsêkleti intervallum ( 20 ) x 1 kW-os kályha x 50%-os hatásfok
Ha azt akarod, hogy a 70cm mészkőfal "bemelegedjen" és tárolja neked a hőt, akkor nagyjából 2 hét felfűteni.
De ahogy írták is, födém, padló, nyílászáró kérdése, meg nem utolsó sorban milyen eszközzel akarod felfűteni. Egy 2kW-os hősugárzó sose végzi el a feladatot.
Szigetelésnek kívülről én is inkább a bálát javaslom, ha jól van megépítve, semmi gond nem lesz vele, és jobb a vályognál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!