Burkolonak és a köművesnek mi a feladata egy épitkezésen?
A homlokzati hőszigetelés az vakoló munka: kőműves.
Térkő: kőműves.
Aljzatbeton, járda: kőműves.
A burkoló lap (kerámia, kő stb.), parketta, öntött (műgyanta) és tekercses (PVC, linóleum, gumi, parafa) burkolatokat készít.
Természetesen ezek nem merev szabályok, nem szokás végzettséget igazoló papirokat kêrni egy-egy szerződéshez. Tulajdonképpen azt, hogy a mester ért-e az általa elvállalt munkához, azt csak a munka elkészülte után tudjuk meg, amikor már sokszor késő. Mert egy kőműves mindenhez ért. De: egy kis cement, egy kis mész, kőművesnek nem kell...
20 évet dolgoztam az építőiparban szobafestőként. Láttam pár dolgot, van kőműves munka amit megtudok csinálni, és van burkoló munka is.
Ha most arról van szó, hogy melyik szakmát válaszd magadnak a kettő közül, a magam részéről a burkolót javaslom. Mi szól mellette:
nem annyira megerőltető fizikailag, mint a kőműves
Ennél fogva jobban bírod majd a melót
Ha jól dolgozol, és megbízható vagy, a burkolással jól kereshetsz egyénileg is. míg kőművesként vagy vállalkozó leszel, vagy alkalmazott. A kettő között ritkán van más opció
egy-egy munkával hamarabb végzel, mint egy kőműves. Tehát több munkát vállalhatsz.
Téli időszakban burkoló munka még akad, kőműves munka kevésbé
De végül is neked kell eldöntened, mi áll közelebb hozzád. Én burkoló lennék, ha választanom kellene. :)
Ha szereted a kétkezi munkát, ügyes kezed van, nem zavar, hogy minden nap piszkos ruhában kell dolgoznod, akkor a burkoló jó választás! Egy jó burkolót megbecsülnek, és ha jól, és tisztességesen dolgozol, mindig lesz munkád, és meg fogsz élni belőle tisztességesen!
A vendéglátás sem rossz, de "emberekkel dolgozni" mindig nehéz! El kell tudnod viselni mosolyogva, ha beszólnak, és igen, amikor mások (pl. a burkolók is) ünnepelnek, és elmennek egy étterembe, a pincérek akkor is dolgoznak.
Persze burkolóként se légy tapló, mert nem éri meg! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!