Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi a véleményetek, tetőtérbe...

Sanyiboy kérdése:

Mi a véleményetek, tetőtérbe belül, vakolatlan falra mit ajánlatosabb tenni? Rigitherm lapokat vagy inkább fémszerkezettel üvegvattát? Kivül 5 cm-es hőszigetelésem van. Hatékonyság meg gazdaságosság szempontjából.

Figyelt kérdés

2016. dec. 9. 08:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Vakolás szóba sem jöhet? Kezdetnek.
2016. dec. 9. 16:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát egy vakolatlan falra én is elsőként leginkább vakolatot raknék, ha már úgyis azt kell néznem mikor otthon vagyok...
2016. dec. 9. 18:35
 3/4 anonim ***** válasza:

A Rigitherm anyagról nem sok információt látni.

A belső oldali hőszigetelésnél legfontosabb kérdés, hogy páratechnikai szempontból megfelelő-e a rétegrend.

E rendszernél nem tudom, hogy a gipszkarton és a hőszigetelő közé raktak-e gyárilag párazáró réteget, vagy valamilyen más módszerrel megfelelővé tették-e.

Ha van ÉMI tanusítványa belső oldali hőszigetelésre, akkor biztosan jó.

Gondolom, hogy a függőleges falra szeretnéd rakni. Nekem szimpatikus.

2016. dec. 12. 10:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat a függöleges falakról van szó természetesen,a rigitherm lapok forgalomban vannak egy jó ideje gondolom rendelkeznek engedélyekkel is,gondoltam valakinek van több tapasztalata e területen de ahogy látom még kevesen alkalmazzák.Azt hiszem ejtem én is ezt a tervet vakolni nem fogok,de mivel a falakon fognak menni a villany meg a fűtésvezetékek nem fog beleférni a falba,ti.a rigitherm lapokon csak 2cm-es szigetelő van.Azt meg hogy rakjak még egy 2-eset alá értelmetlennek látom meg talán drágább is,marad a szerkezet azt anyira helyezem amennyire szükséges.
2016. dec. 13. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!