Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Létezik, hogy tényleg ingyen...

Létezik, hogy tényleg ingyen bekötik a villanyt egy tök üres telekre?

Figyelt kérdés
A Démász oldalán az van, hogy 32 amper alatt nem kell csatlakozási díjat fizetni. Én csak a kerítésig akarom beköttetni, onnan majd én megoldom amikor tudom.
2016. nov. 9. 13:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Valamit félre értettél . Illetve a kedves Démász nem tud értelmesen fogalmazni. 32 amper jár " alanyi" jogon . De ha te szeretnél pl hegeszteni vagy valami erősebb gépet használni ,akkor további "ampereket"lehet kérni. Nem vagyok szakember ,csak nálam volt róla szó .
2016. nov. 9. 13:50
 2/18 anonim ***** válasza:
Úgy, ahogy az #1 írja!
2016. nov. 9. 14:44
 3/18 A kérdező kommentje:

Nekem oda még a 16A is bőven elég lenne.

Én úgy értelmezem, hogy ha nem akarok 32A-nál többet, akkor lakossági előfizetőknek nem kell a bekötésért fizetni. Persze ez nekem is furcsa, lehet hogy így van, de lehet hogy tényleg a démász fogalmazott rosszul. majd személyesen megérdeklődöm hogy akkor mi az igaz ebből. (gyanítom hogy semmi)

2016. nov. 9. 14:45
 4/18 A kérdező kommentje:

itt van egyébként a link:

[link]

"A villamos hálózatra csatlakozás feltételeit a117/2007 (XII. 29) GKM rendelet állapítja meg. Eszerint ügyfeleinknek 32 Ampert meg nem haladó igény esetén (amennyiben az a meglévő kisfeszültségű hálózatról biztosítható) nem kell csatlakozási díjat fizetni. (Természetesen ebben az esetben az összes rendelkezésre álló teljesítmény a növekedéssel együtt sem haladhatja meg a 32 Ampert.)"

2016. nov. 9. 14:46
 5/18 anonim ***** válasza:
Ne állmodozz
2016. nov. 9. 14:55
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

Most már csak az a kérdés, hogy a 'csatlakozási díj' megnevezés ugyanazt takarja-e, mint a'bekötési díj'.

Egyébként nem vagyok róla meggyőződve hogy nem ingyen kötik be, elvégre nekik is érdekük, hogy fogyassz minél több áramot, ez pedig bekötés nélkül nem megy. Ennek érdekében pedig nem elképzelhetetlen, hogy magukra vállalják a bekötés díját is.

(Elvégre nekik a saját, órabérben fizetett munkásaikkal lényegesen kisebb költség, mint lakosként beköttetned, ráadásul ők akkor is fizetik a munkást, ha az semmit nem csinál csak ücsörög az irodában. Így legalább az üres időket is ki tudják tölteni).

2016. nov. 9. 14:58
 7/18 A kérdező kommentje:
Ha beszéltem velük személyen, leírom ide hogy mi volt :)
2016. nov. 9. 15:03
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Létezni létezhet, de nem azért mert órabéres munkások ücsörögnének ahogy azt az előző válaszadó írta :))

Így is lesz kb. 150ezres költsége amiből egy regisztrált szerelő odaállít egy megfelelő mérőhelyet.

2016. nov. 9. 15:47
 9/18 anonim ***** válasza:
19%
Első vagyok. Személyesen még értelmesebbek :) csak néz mint egy birka némelyik. Jó végülis nem ez volt a kérdés, ez csak tapasztalat.
2016. nov. 9. 15:58
 10/18 anonim ***** válasza:
79%
Biztos hogy nem lesz ingyen.Csak egy új villanyóra 70 ezer körül van.Azt nem fogjak ingyen adni.
2016. nov. 9. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!