Veszélyes tetőszerkezetről hogyan lehet cserepet bontani?
Figyelt kérdés
Adott egy régi üresen álló parasztház, aminek a mennyezete már több helyen is beszakadt, a padláson tartózkodni életveszélyes, de a tetőszerkezet még áll és jó minőségű cserepek vannak rajta. Milyen egyszerű megoldással lehetne megmenteni?2016. nov. 3. 01:07
1/8 anonim válasza:
2/8 anonim válasza:
Vagy ha a padlásról is eléred a cserepeket, akkor a tető aljáról leszeded a földre támasztott létráról a cserepet, aztán a padláson keresztben lefektetsz egy másik létrát, és ezen állva szeded a fenti cserepeket.
Az kizárt dolog, hogy a ház pont két ember súlyától dőljön össze, mikor sok tonnát tart jelenleg, csak a padlás leszakadása ellen kell védekezni a létrákkal.
4/8 anonim válasza:
kívülről felmész létrával, felraksz a tetőre egy tetőlétrát, és simán bontható. nem kell ahhoz belülre menni. egy padlóból oldal lapokkal csúszdát csinálni, és lecsúsztatható a cserép törés nélkül (alulra egy vastag rongy kell ütközőnek).
5/8 anonim válasza:
Azt a régi tipusú cserepet már nem sok értelme van megmenteni.
Vagy ez nem a te házad csak szükséged lenne cserépre róla?
6/8 A kérdező kommentje:
Ez nem az én házam, hanem egy ismerősöméké, nem használják és már közelít az összeomlás felé, viszont a cserepek nagyon jó állapotúak. Sajnálnám ott hagyni, tönkremenni.
2016. nov. 8. 00:21
7/8 anonim válasza:
Ha összedől a kecó akkor össze tudsz szedni annyi ép cserepet ami pótlásnak elég. Másra meg úgysem való.
8/8 anonim válasza:
Miért, melléképületre kiváló. Én is bontott cserepet raktam az egyikre, és szerintem tovább fog tartani, mint én.
A szülői házon például 90 éve van ugyanaz a cserép, és semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!