Az üveggyapot mennyire veszélyes?
Figyelt kérdés
Tegnap a padlást raktuk tele üveggyapottal, de akinek segítettem, nem gondoskodott szájmaszkról, így anélkül dolgoztunk. Nagyon köhögtem tőle, és a torkom is kapart. Kell tartanom valamitől? Érdemes lenne elmennem tüdőszűrőbe?2016. aug. 13. 19:31
1/15 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz! Vizes kendő is jó lett volna a maszk helyett!
2/15 A kérdező kommentje:
Tüdőgyulladástól nem kell tartanom?
2016. aug. 13. 20:07
3/15 anonim válasza:
Az üvegszál azért nagyon veszélyes, mert nem látszik benned, átlátszó - és, ha elkezd vándorolni a testedben, akkor kritikus helyekre is elérhet észrevétlenül.
4/15 anonim válasza:
Kifejezetten meggondolatlanság, gondatlanság volt. Lehet, hogy rövid távon semmi különlegesebb, észrevehető baj nem származik belőle (eltekintve a jelenlegi köhögést, ami már légzőrendszeri nyálkahártya károsodásra utal), de hosszú távon az ilyen károsodások összeadódnak és 50 év felett okozhatnak tüdőtágulásos tüneteket és akkor már senki nem emlékszik az üveggyapottal (védőfelszerelés nélkül) végzett munkára. A szabad bőrfelületeket is ingerli, kivörösödést, viszketést okoz. Nemcsak száj- orrmaszk kellett volna, de védőkesztyű, kezeslábas és védőszemüveg is.
5/15 anonim válasza:
Nem veszélyes,nem kell szakember a berakásához
7/15 A kérdező kommentje:
Na most elbizonytalanitottatok :/ Most már csak annyit tudok tenni,hogy soha többet nem csinálok semmi ilyesmit védőfelszerelés nélkül, akkor sem, ha valaki megkér rá. Viszont attól tartok,hogy nem fog kiürülni soha a szervezetemből, és most nagy bajt csináltam. Viszont az volt a gond,hogy amikor oda mentem, fogalmam sem volt,hogy ezt fogjuk csinálni. Ha tudtam volna, viszek maszkot..
2016. aug. 15. 21:56
8/15 anonim válasza:
Mint írták, vizes törölköző is véd! Semmi maradandó, Én ~30 évet dolgoztam napi szinten és semmi bajom.
9/15 A kérdező kommentje:
Azóta elkezdtem köhögni es fáj a mellkasom és a hátam. Holnap elmegyek az orvoshoz, hátha tud valamit mondani.
2016. aug. 17. 20:30
10/15 anonim válasza:
Veszelyes!!! Az uvegyapot anyaga a sziliciumdioxid mely anyag a szilikozis fo okozoja!! A szilikozis gyogyithatatlan betegseg!!! Sajnos ennek ellenere gyartjak es beepitik a hazakban. Van akinel betokozodik a tudoben es nem okoz nagy gondot de van akinel kialakul a szilikozis. Sajnos en is igy jartam. Ezert azt tanacsolom mindenkinek,hogy kerulje az uveg de meg a kozetgyapotot is es hasznaljon mas anyagot szigetelesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!