Az üveggyapot mennyire veszélyes?
Figyelt kérdés
Tegnap a padlást raktuk tele üveggyapottal, de akinek segítettem, nem gondoskodott szájmaszkról, így anélkül dolgoztunk. Nagyon köhögtem tőle, és a torkom is kapart. Kell tartanom valamitől? Érdemes lenne elmennem tüdőszűrőbe?2016. aug. 13. 19:31
11/15 anonim válasza:
Kérdező, érdekelne, hogy így hat év távlatában merült-e fel bármilyen probléma a szájmaszk mellőzése miatt?
12/15 anonim válasza:
Az azbeszt esetében (ami köztudottan veszélyes) 20 év is eltelhet mire elkezdődnek a bajok. Az a legnagyobb baja ezeknek az anyagoknak, hogy bejut, ott marad, küzd vele a szervezet amíg erős az immunrendszer de aztán lehet, hogy 70 évesen elvisz egy tüdőgyuszi ennek köszönhetően, holott élhettél volna még 10 évet. Na akkor nem mindegy. És sajnos ez nem egyértelműen kimutatható.
13/15 Wenoxys válasza:
Üdv!
Engem is érdekelne, hogy lett e valami baj. Én fiatalabb koromban dolgoztam maszk nélkül. És 35 évesen is.
A maszk egy egész napos munka folyamán nem sokat ér. Ugyanúgy bejutott a számba. Lenyeltem, belélegeztem, szemembe is jutott bőven. Egy nap után a céget is ott hagytam. Csinálja az, aki akarja.
Azt mondják, hogy nem veszélyes, de üvegszálat lélegezni frankó. Benn is marad. A kis tűhegyek minden egyes lélegzet vételnél ahogy tágul és összehúzódik a szövet - bele beleszúr. Folyamatosan regenerálja magát a szervezet. Idő kérdése a rákos sejt képződés...
15/15 anonim válasza:
13-astól kérdezném, hogy lett-e következménye? Jó van azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!