Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Van vkinek épített zuhanytálcá...

Van vkinek épített zuhanytálcája, azaz a széle egy kis perem, és csempével van burkolva, tehát nincs fém zuhanytálca? Milyen vízszigetelés kell hozzá? Sokba kerül?

Figyelt kérdés

Miből van megépítve az a kis perem, hogy a víz ne folyjon szét?

A burkolás egyértelmű, de ehhez van vmi speciális csemperagasztó és/vagy fuga?

Vagy azok egyáltalán nem tudnak átázni?

Kell még bele valami plusz, amiatt, hogy állandóan víznek lesz kitéve?

Mennyibe kerül az egész?

2016. okt. 31. 16:54
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem már volt egyszer ilyen, soha többé.

Pár ezerért kapsz zuhanytálcát, ne ezen spóroljál.

[link]

2016. okt. 31. 18:38
 2/9 anonim ***** válasza:

A perem az simán ytong. a csempe és járólap alá valamilyen folyékony fólia kell, vagy valami ilyesmi:

[link]

Fugából nem kell különleges.

Legyen jó burkolód mert ha elrontja a víz lefolyását sokáig fogsz tocsogni az állott vízben.

2016. okt. 31. 19:01
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem a spórolás a cél, sőt szerintem ez az épített változat még drágább is lenne.

Eddig zuhanytálca volt, nem szerettem.

De miért bántad meg?

Ha megfelelően van szigetelve, akkor mi volt a baj?

Igen, valami ilyen spéci anyagra gondoltam, köszönöm.

Már csak annak kell utánanéznem, mi ez az I-II. nedvességigénybevételi osztály. És akkor ez megy közvetlenül a falra, majd erre a csemperagasztó? Annak nem árt a víz? Mert a fugáknál biztosan átnedvesedik, csak attól a rétegtől a falhoz már nem jut el.

2016. okt. 31. 19:08
 4/9 anonim ***** válasza:

A peremet a mi burkolónk ytongból csinálta, mikor megszáradt a ragasztó, minden élbe hajlaterősítő szalagot ragasztott folyékony fóliával, majd miután megszáradt még vagy háromszor átkente a tálcát és a falat is 210 cm magasságig. A lefolyó szifont is nagyon precízen kell beépíteni.

A csaptelep kiállása köré is ragasztott hajlaterősítő szalagot, majd azt is átkente a szigetelő anyaggal, és csak eztán következett a burkolás.

2016. okt. 31. 19:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Tehát akkor ez burkoló munka, nem vízszerelő kell hozzá?

Olvastam, hogy 2x kell átkenni, de akkor biztosabb a 3.

Húzós lesz, mert nem olcsó az anyag.

Nem vagyok burkoló, de a lefolyón kívül egyelőre nem látom, hogy miért ne tudnánk házilag megcsinálni. A fürdőt a párom burkolta, szinte jobb lett, mint a konyha, amihez jó drágán burkolót hívtunk.

Előtte azt a plusz anyagot felhordani nem hiszem, hogy túl különleges munka.

Nem tudom még, hogy lesz, mert a minőségi munkán nem akarok spórolni, csak ha ezt a minőségi munkát mi is meg tudjuk csinálni, akkor nem dobnék ki felesleges 50 ezret a burkolóra.

2016. okt. 31. 20:10
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

A lányomék is éppen most akarják szétverni a tálcás zuhanyzót, hogy épített legyen helyette. Ez most a divat. Majd elmúlik. Sokkal nehezebb megépíteni.

Remélem a tietek emeleti, mert akkor jobban látszik majd az átázás.

2016. nov. 2. 06:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Nemrég volt egy ilyen kérdés, olvass utána. Burkoló, vízszerelő és kőműves összehangolt munkája kell. Nehéz megépíteni, drága anyagok kellenek. Házilag elég reménytelen...
2016. nov. 2. 08:33
 8/9 A kérdező kommentje:

Az biztos, hogy drága.

Nem emeleten van, de köszönöm a jóindulatot...

2016. nov. 2. 13:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk sincs külön tálca, csak a burkolatok vannak. Úgy készítették, ahogy a #4-esnek csinálták. Több rétegben kent folyékony fólia a vízszigetelés alul és oldalt is. Nálunk három szakma képviselőit kellett egybeszervezni: kőműves, burkoló, víz-szerelő. Néha hümmögve egyeztettek 5 perceket, hogy mi hogyan legyen, de megcsinálták, a vizelvezető folyóka is tutti, 5 éve kifogástalan...
2016. nov. 2. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!