A kőműves átfúrta a falat, hogy kifollyon a víz, mert még nincs tető. Ez milyen eljárás? Kb.6 helyen körbe, ráadásul a vízszigetelés is meg van sérülve és látszik a beton a tégla alatt.
Most olvasd el ezt a kérdést úgy, h nem láttad miről van szó!
Ugye, hogy te sem értenél belőle egy szót sem? :-D
gondolom a födém le van betonozva, majd bitumenes nehéz lemezzel leszigetelve, és a kőműves ezt fúrta át, hogy a jég és a fagy ne tegye tönkre a födémen a szigetelést, no meg ne legyen úszó medence a hótól meg az esőtől.
gondolom én...
ha idén nem lesz már rajta tető, akkor végső esetben ez volt a legésszerűbb megoldás, mert még mindig jobb hogy kifolyik a víz, minthogy egész télen áztassa a téglafal alját, és akkor mínuszokban szétfagyjon.
a tégla alatt lévő bitumenes vízszigetelés hogy megsérült..hát igazából annak sok jelentősége nincsen.
a vízszigetelést a szerelő beton után kell megcsinálni, az meg gondolom még nincs leszigetelve.
sokszor nem is értem minek küszködnek a tégla alatt lévő nehéz lemezes szigeteléssel, mikor megkapja a koszorú, tető plusz cserép súlyát a falazat, szerinted az a 4mm-es bitumenes nehéz lemez mennyire fogja átvészelni azt a terhelést?
elárulom sehogy.
bontottam már régi falazatot, és a tégla alatt lévő vízszigetelés szó szerint bele volt gyógyulva a betonba.
kb annyit szigetelt mint egy szita.
statikailag nem gyengítette meg a falazatot, szakszerűnek nem mondanám, de ha egész télen felügyelet nélkül lesz akkor én is így oldottam volna meg a víz kivezetést.
mondom, még mindig jobb mintha tocsogna egész télen a vízben, és pár hétig nevelné egy jó kis mínusz 10-15 a tégla alját.
Nyilván állnak a falak és nincs semmi tető rajtuk. Jól tette akkor is ha van szigetelés. Így azt érte el gyorsan, hogy ugye nem fog állni a víz tócsákban, netán egy egész szobában is. Mert elég egy fél cm és áll a víz egy szobában, míg ezt simán ki lehet egyenlítőzni. Kiöntik burkolás stb előtt és kész. De tényleg ne álljon ott a víz. Betömni meg teljesen be lehet, nyilván a téglát mással majd vakolás szigetelés rá. Meg van a módja semmiben sem lesz ott rosszabb.
Gondolom a vízszigetelés a furatoknál sérült, ha máshol akkor szerintem ehhez nincs köze, hanem amúgy sérült. Másik. A vízszigetelés nyilván a ház külső felén van, belül csak jobb ha nem áll vízben.
Amúgy elhiheted ha egy egész falat is szétbont azt is makulátlanul vissza lehet állítani.
olyan hogy "kátrány papír" már nem nem létezik az építőiparban.
a bitumenes nehéz lemez se nem kátrány, se nem papír.
polikarbonát szál erősített bitumenes lemez, homok szórt felülettel.
előbb tisztában kéne lenni a dolgokkal, mielőtt nagyot akarnál mondani.
és olvasd el figyelmesen a válaszom, abban leírtam hogy a végleges vízszigetelést a szerelő betonra kell lerakni, hegesztett bitumenes nehéz lemez formájában.
az általad említett "kátrány papír" (egyébként egy 40 centi széles nehéz lemez csíkról van csak szó) a falazat alatt helyezkedik el, hogy ne közvetlenül a betonnal érintkezzen.
manapság már régen rossz, ha a lábazat felszívja a vizet, és a betonon keresztül leadja falazatnak.
eleve esélye sem kéne hogy legyen annak, hogy a betonon keresztül a falazat vizesedni tudjon, ha van a tégla alatt egy csík szigetelés, ha nincs alatta semmi.
alapból a sávalapot már tömörített murva ágyba kell önteni, nem közvetlenül a földre, és akkor esélye sincs a betonnak a vizet magába szívnia.
a másik pedig hogy a lábazati víz szigetelésnek is pont az a szerepe, hogy a téglának esélye se legyen vizesednie.
ha ezek mind normálisan meg vannak csinálva, akkor az a 6 kifúrt tégla pont hogy nem oszt nem szoroz semmin.
ez nem a szigetelés elbagatellizálása, de ha te is láttál már volna ilyen tégla alatt lévő bitumenes lemez csíkot, mikor készen van a ház és megkapja azt a jó pár tonnát, mi maradt a tégla alatt abból a 4mm-es lágy anyagból, akkor te is tudnád hogy kb annyit ér hogy az ott van, mint halottnak a puszi.
mondtam, nem ezen fog múlni a ház vízszigetelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!