Megterveztem a családi házunkat, célszerű és praktikus lett?
hogy lenne jobb az elrendezés? A méretek még nem véglegesek, lehet, hogy kisebb lesz ahol tudok kicsinyiteni még :)
Nem látom elég praktikusnak. Pl.két kisebb szoba között fölös a közlekedő.
Gondolom a másik tervet is te készítetted. Inkább nézz párat a neten.
Merre van észak? Gondolom már megvan a telek.
Bejárat részen hova akarsz pakolni? Táska, kabátok? Két gyerekkel az mondom, hogy oda kell a hely, ülő is, ahol cipőket fel tudnak húzni. Én azt legalább 2 m szélesre építeném, egyik oldalán végig mennyezetig érő szekrényekkel.
A jobb oldal miért cikcakkol, van valami oka?
A két kiszoba között felesleges a folyosó, azt ajtónyitást másképp is meg tudod oldani.
Nem látom értelmét a csőközlekedőnek egy nagy boltívvel. Miért nem nyitod össze az egészet?
Kamrát a másik oldalra raknám.
A kiugró ablakoktól hideglelést kapok. Torony lesz rajta?
Kérdésedre válaszolva, nem, nem praktikus. Meg egyáltalán, miért akar valaki házat tervezni, aki nem ért hozzá?
A cikcakkos beugrót semmire nem tudod kívül használni. A homlokzatod is több lesz, teljesen felesleges. Ha rálógatod a tetőt lesz egy árnyékos lyuk.
Gardrób(ok), tároló, garázs nem lesz? Ha már kertes ház, én csinálnék egy olyat, ami a ház része, de kívülről nyitható, akkor megúszod a kerti sufni kialakítást. Ha építkeznék, azt is átgondolnám, hogy hol fogom a ruhákat szárítani - háztartási helyiség, esetleg ahol vasalni is lehet. Ha a teraszon teregetsz, akkor át fogsz mászni az egész nappalin?
Dolgozószoba, gyereknappali, stbstb. Van már családod?
Én egyáltalán nem tartom praktikusnak. Amikor házat néztem, ilyenektől mindig menekültem.
A fő probléma, hogy bonyolult, ebből több baj is származik:
-Túl sok a fal, belső-külső egyaránt. Ez az építési költséget növeli, tégla, beton, szigetelés, kiugró épületrészek.
-Túl nagy a közlekedő, a hasznos alapterülethez képest (ezt is fűteni kell).
Nagy a háló a nappalihoz képest. A hálóban főleg aludni szoktak, nem tartózkodni, nem fogjátok kihasználni.
Ellenben a szobák kicsik. Ha gyereket akartok, akkor annak kell nagyobbnak lennie, mivel a gyereknek az lesz az odúja, nektek meg a nappali.
Nem gondoltál a kazánra, padlásfeljáróra, lomtár (fűnyíró, kerti szerszámok, műhely), garázs, tárolóhelyiség, kazánház sincs.
Kicsit csiszolni kellene.
Szerintem kellene:
- gardrób szoba. nem kell nagy, elég egy 6-10 m2
- háztartási helység ahol elfér egy mosógép, szárítógép szárító
- engem idegesítene, ha a gyerekek a ház másik felén lennének mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!