Mit csináljak le akarjuk szigetelni a házat, de először az alapzatot kéne újraszigetelni?
Régi tömör téglából van a ház. jó vastag a fal is, de az alap is téglából van kirakva és néhol penészesedik a fal alja bent a szobában, nálam meg nincs lebetonozva, csak hajópadló van és arra van rárakva a parketta, alatta meg gondolom homok van, mert k...a meleg van nyáron a szobában.
Körbe kéne szigetelni a téglafalaknál az egész ház alapját és csak utána behungarocelezni a falakat, mert úgy újra meg kéne bontani az egészet, ha nekiállnánk leszigetelni az alapzatot?
Baromi sok pénz lenne az alapzat szigetelése nem?
És akkor mégis mivel csináljam? a lemezes szigetelés mennyire jó? amúgy más technológiáról nem tudok vagy nem láttam.
Meg még ugye a sima kátránypapírozás lenne, hogy kifűrészelik a két tégla közti hézagot, majd berakják szigetelő anyagot és még valami izéket is betesznek majd benyomják falazóhabarccsal vagy valamivel.
És ez mennyi lenne árba kb? meg a szobában felszedném a padlót és lebetonoznám, a többi már megvan, meg ki kéne cserélni a lefolyót, mert szerintem valahol eltört, meg egyéb apróságok :D
Egyszerűbb lenne új házat csinálni.
Üdv!
Én a helyedben biztos nem állnék neki egyedül, de a sorrendet nem árt tudni... először a falba a lemezes sajtolás (szerintem ez a legtutibb) aztán alj szigetelés rákötve a lemezekre (ami nem csak betonozást jelent!! kavics ágy, Beton, fólia aztán beton és erre rá a padló (ha igazán jót akarsz akkor a fólia és a beton közé lépésálló hőszig (xps)) és legvégül a hőszigetelés ahol nem szabaegfeledkezni a koszorú megfelelő szigeteléséről nehogy hőhidas legyen mert akkor jön ám csak a penész...
Betonkoszorú csak az új résznél van ahol a ház toldása van.
A többi mind téglából van kirakva az alja meg a teteje a háznak. és a többi szobába mégis hogy csináljam meg a szigetelést, ahol már le va betonozva?
Tetőt is kéne csinálni.
Hát tényleg egyszerűbb lenne új házat építeni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!