Hogy lenne célszerű egy faházat szigetelni?
Eredeti terv szerint könnyűszerkezetes faház lesz. Előre legyártott oldalakon gondolkodtam ami így nézne ki kívülről befelé:
Lambéria->osb->párazáró fólia->gerendaváz->szigetelés->párazáró fólia->osb->lambéria
Esetleg van valakinek ezzel a kombóval tapasztalata? Érdemes mindkét oldalra osb-t rakni? Illetve mi lenne a jobb osb vagy rétegelt lemez? Kösz a válaszokaT!
1#Köszi a google-s tanácsot, de min írtam is a tapasztalatokra vagyok kíváncsi! :)
2# 100*100as gerendaváz lenne és én is min 10cm-es szigetelést raknék. A külső borítás mindenképp lambéria lenne főképp a hangulata miatt!
3#tapasztaltam már a rétegelt lemez szétesését, de azthittem a rossz minőség miatt volt.
OSB-ből ki mekkorát ajánl? én 15mmre gondoltam.
Ha télen is akarod lakni a házat akkor a 10 cm szigetelés nem elegendő, a külső oldalra még raknék kb 6-10 cm hungarocellt.Fel lehet párnafázni és mehet rá a lambéria.
Párazáró fóliát csak a belső oldalra kell tenni.Ha külső oldalra is akarsz fóliát tenni akkor az páraáteresztő legyen.
" a külső oldalra még raknék kb 6-10 cm hungarocellt."
Hungarocellt faházra? Ez a tanács kb. felér egy gyilkossági kísérlettel ha kiüt a tűz. 10 cm kőzetgyapot elég, ha biztosra akarsz menni ragasztóhabarcsot használsz (ne a legalapabbat, hanem valami jobbat pl: baumit procontact) + fémes beütődűbel műanyag tiplivel
A külső és belső oldalra is lambériát szeretne tenni,
ha kigyullad a ház már teljesen mindegy milyen szigetelés van a külső oldalon.
Egyébként léttál már könnyűszerkezetes házat épülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!