Segítene valaki betonozással kapcsolatban? (bővebben lent)
Arról lenne szó hogy bevezettettük a szennyvizet a fürdőszobába, de a szennyvízelvezető csövek (pvc)
rá vannak fektetve a talapzatra, -ami beton- mivel a fürdőben 15 centivel lejjebb van mint a többi helyen.
Szóval magassággal nincs is gond, de igy vannak helyek ahol a cső a levegőben van. Az lenne a kérdésem, hogy
ezt hogyan kellene lebetonozni, egyáltalán körbe betonozhatom-e a pvc csöveket vagy kell-e valamit alá tenni ami kiegyenlíti a hézagokat? Neten körbenéztem de nem találtam semmit hogy hogyan is kellene csinálni
annyit derítettem ki hogy talán homokot kell alászórni de azt már nem tudtam meg hogy ezt milyen magasságban
és hogy minimum milyen vastagnak kell lennie a betonnak. Sajnos pénzünk nincs köművesre így magam próbálkoznék megcsinálni. Előre is köszönöm a válaszokat
Nem egy nagy vasziszdasz... persze kell hozzá némi elszántság, pontos vízmérték(úgy legalább negyven centis)fandli, kőműveskanál,kőműveskalapács, lapát, kisebb-nagyobb vödrök, illetve ha megoldható, akkor egy épkézláb, nem lepukkant talicska, amiben lehet keverni egy adag betont.
Nos ha sikerült beállítani a csöveket legalább negyed vizes esésre, akkor szerezzetek pár darab téglát, amivel ideiglenesen alátámaszthatjátok a lógő csövet, csöveket...úgy, hogy ne legyen benne szifonhatás...tökéletesen egyenesek legyenek, persze megfelelő lejtéssel. Ehhez lehet, hogy törni kell a téglát, de ennyinek bele kell férnie a buliba.
Aztán elballagtok egy építőanyag telepre, vesztek egy zsák, vagy kettő kétszerrostált sódert(az általában mosott is), és 25 kilós kiscementet..
Nos előszöt 1/3 arányban kevertek egy fél talicska betont(egy lapát cement, három lapát sóder), nem hígra, mert az kezelhetetlen...a sűrűségére majd rájöttök..csak legyen jól összekeverve a cement és a sóder(először akár szárazon) aztán óvatosan lehet adagolni a vizet.
nos ezt a masszát rakjátok akár félméternként kis kupacokban a cső alá..egy-két nap és már nagyjából nem mozdul el. Ahomokos feltöltés csak ez után. Természetesen javasolt a lefolyáspróba, nehogy a betonozott, burkolt füdőszoba-ünnepségen derüljön ki, hogy valahol nem folyik le..
most így hírtelen ennyi...könnyebb megcsinálni, mint elmondani..
ha valami nem tiszta, akkor majd egy kőműves elmondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!