Egy vályogból készült tyúkolat szeretnék lebontani mert nagyon rossz állapotban van hogy érdemes neki kezdenemmés hogy szedjem ki a téglákat ha újra szeretném hasznosítani?
Először a tetőt érdemes leszedni, de vigyázz, mert nagyon balesetveszélyes lehet! Nem is nagyon érdemes a tetőanyagot megmenteni ha gyenge a tartása és mászni kellene érte.
Ha már nincs tető, akkor levered a vakolatot, és lehet egyenként kipattintani a téglákat. Bár nem tudom hogy mira akarod még használni őket...
Padlásrészt????
Milyen fullos tiklak ez, aminek még padlása is van? Nyeregtetős? LOL
Bocs, de ezen jót derültem. Ne haragudj kérlek...
Szóval komolyra: ha lenn a tető, a gerendákig visszabontod a falazatot felülről. vésővel, kalapáccsal a kőtéseket megütőd, kipattan az,meglátod, mert a habarcs is csak sár. Sőt, már bontottam olyan kőzfalat, ahol régi, nagy kisméretű téglát sárga sárral kőtőttek...
Amikor eléred a fődémet, és nem fogja már felülről tégla, ha az deszkából van, akkor az a kereszt gerendákkal együtt szétverhető.
De mégegyszer, ami a legfontosabb: óvatosan, mindig felülről bonts,és ne is nagyon mássz a falra, mert ha alul már repedt, oldalirányu terhelésre az egész kidőlhet, megrogyhat. Ezért szokták a vályogházakat is kanalas homlokrakodóval eltolni a francba inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!