Mennyire bírná a ponthegesztett táblás kerítésre belátásgátló háló/árnyékoló egy viszonylag szeles helyen (szántóföld van mellettünk, északra néz az az oldal)? Hány százalékos sűrűségűt szabad bevállalni? Link
Először is, mit akarsz megvédeni? Belátás ellen felesleges, mert elég ritkán mászkálnak emberek a földeken, szél ellen nem sokat ér, mármint a port be fogja hordani a szél ugyanúgy, a huzat sem fog számottevően csökkenni, ha csak nem építesz valami magasat.
A ponthegesztett háló nem erre van kitalálva. Milyen oszlopközzel van? milyen magas? Szinte biztos, hogy kellene egy komolyabb alapozás és oszlopok, közéjük pedig komolyabb merevítők amire rögzíted a hálót.
Szerintem egyszerűbb beültetni valami tujával, vagy előgyártott betonelemes kerítést építeni
A betonkerítés sokkal drágább.
A rendes oszlop, betonozás evidens.
Van egy szolgalmi út, amin nyáron rengeteg motoros, család, kutyasétáltató, stb. császkál.
Nem szeretem, ha bekukucskálnak.
A páromnak elég a 70 m csodasövény, több nem kell neki. Tuja és tsai meg 10 év múlva lesz akkora, amekkora kellene.
Komolyan azt hiszed, hogy szélfogónak kell? :) Köszi...
Szóval a kérdés: Bírja-e a ponthegesztett táblás kerítésre szerelt belátásgátló a szelet?
Mellékesen: szántóföld+északi fekvés=lényegesen erősebb szél, mint pl a falu közepén. Tetszik érteni?
Bármennyire próbálsz lekezelő lenni...
Ha az írod hogy "forgalmas" földút, nem pedig a szelet firtatod akkor egyértelmű, hogy a belátás a gondod, nem pedig a huzat.
Válaszolva a kérdésre, ha nem tanultál komolyabb mérnöki dolgokat akkor az elképzelt oszlop és alapozást szorozd fel kettővel. Tényleg nem azért mert lenézés, hanem mert a szél sokkal nagyobb erőt fejt ki mint gondolná az ember.
Fontos kérdésekre nem válaszoltál. De szerintem még mindig nem az árnyékoló lesz a szűk keresztmetszet, hanem maga a ponthegesztett háló. Annak így magában állva nincs sok tartása.
Szerintem ez nem jó megoldás még mindig, de én így csinálnám, talán ez a legolcsóbb verzió így:
Beton oszlop beton alappal, a háló leengedve a földbe kicsit, hogy alatta ne járjanak ki be a kutyák, az oszlopok közé vízszintesen betonvas, zártszelvény három helyen (alul földfelszín körül, középen, fent) Majd erre rá a háló, felülre akár egy szál szögesdrót, majd erre rá a belátásgátló háló. Így valószínűleg nem lesz már gond a széllel, cserébe nagyon ronda lesz, a szél mozgatni, akár zörgetni is fogja, olcsó sem lesz, ha kiszámolod.
Igen, maga a síkháló nem sokat tart, kell valami merevítés hozzá. Ha elég vastag vasból van, akkor szerintem alul-felül elég, de vékonyabb vasnál még a középső is kell.
Még városban, házak között, viszonylag védett helyen is láttam már olyant, hogy az Ytong falat ledöntötte a szél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!