Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Megéri független műszaki...

Megéri független műszaki ellenőrt felfogadni?

Figyelt kérdés

Egy könnyűszerkezetes családi ház építésénél, megéri és mennyibe kerülne egy független műszaki ellenőr?

Köszi

2016. febr. 9. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem generál kivitelező építi, akkor köteles vagy műszaki ellenőrt alkalmazni. Egyébként megéri, több szem többet lát.

A díja a bekerülési költség kb. 2 %-a. Nem tudom, merre építkezel, itt a főváros környékén úgy számolják, hogy min. 25-30 EFT legyen egy alkalom. Ha találsz szabad mérnököt...

2016. febr. 9. 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:
És ha minden igaz a te érdekeidet képviseli ...A te alkalmazottad .
2016. febr. 10. 20:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Ma már mindent papírozni kell, napi szinten jelenteni az e-naplóba, mindennek megvan a felelőse. Ez már nem a 90es évek hogy biciklibelsőben húzzák a falban a vezetéket. A generálkivitelező egyben műszaki felelős is. Kifizethetsz 1,5-2M-t, biztos talál is valamit, de hogy megér e ennyi pénzt, abban nem vagyok biztos.
2016. febr. 13. 10:31
 4/6 xswerdy ***** válasza:

A könnyűszerkezetes házak döntő többsége kész ház. Ezt jellemzően generálkivitelező építi kulcsrakészen. Ő vezeti az építési naplót, ő írja alá a használatbavételi eljárásban szükséges felelős kivitelezői nyilatkozatot. Megbízhatsz pluszban valakit, de nem hiszem, hogy különösebb szükség lenne rá.

Ha saját magad építkezel, külön-külön állapodsz meg az egyes mesterekkel (ami könnyűszerkezetesnél kevésbé jellemző), akkor kell egy felelős műszaki vezető. A költsége nem vészes, egy átlagos családi házhoz pár százezerért találsz jó szakembert.

2016. febr. 14. 20:20
 5/6 anonim ***** válasza:
párszázezerért jó szakember, aki minden felelősséget (és egy közel egy éves projektet) visz?? Aha. Álmodik a nyomor. Ez milliós tétel. Ha azt akarod hogy lássa is amit aláír (ő is látni akarja) akkor kb alkalmanként 30-40e Ft, amikor kimegy, és érdemes kihívni minden fázishoz.
2016. febr. 14. 20:32
 6/6 xswerdy ***** válasza:

5-ösnek. Igen, én építkeztem így. Hetente jött ki a felelős műszaki vezető, amíg mentek a főbb munkák, kb. fél órát töltött ott alkalmanként. És messze nem volt egy alkalom ilyen költség. Általában akkor jött, amikor arra járt, olyankor körbejárt több építkezést. De bizonyos esetekben konkrét időpontra jött. Pl. azt megbeszéltük, hogy mikor vonul fel az ács, akkor odajött, és kérte, hogy addig ne csináljon semmit, amíg nem beszéltek.

Az építkezés alatt kb. 15-ször járhatott ott, de lehet, hogy 20-szor is. Nem lakott messze, és a környéken volt több építkezése, de bőven a 100 ezres kategóriában volt, amit fizettünk, igen messze a milliótól. Ugyanakkor még nem volt e napló, lehet, hogy az némileg megdrágítja. Szerintem azzal együtt, meg az esetleges infációval kérhet most kb. fél milliót.

2016. febr. 20. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!