Ilyen létezik, hogy a gázt akkor is ki kell építeni, ha nem is kell?
Kinéztük, hogy hol szertnénk építeni, találtunk megfelelő telket is. A helyi építési szabályok is alkalmasak a tervezett házunk megépítésére (gondolok itt magasságra, milyen tető lehet, elő és hátsó kert mérete stb.) Igen ám, de amit csak most szúrtam ki az a következő: Teljes közművesítés az építkezés feltétel. Erről nem is gondoltam sokat, míg másik település szabályai között nem láttam ezt így megjelenni, "teljes közművesítés kivéve gázvezeték". Magyarul a mi kinézett telkünkre kötelező lenne bevezetnünk a gázt akkor is, ha nem is kell? Ez halál komoly? Milyen hülyeség ez? A vizet, villanyt, csatornát megértem, mert azt nem lehet kiváltani, de 2015-ben milyen barom talál ki ilyet, hogy kötelező a gáz, mikor már vannak más környezetbarátabb megoldások is?
Mit lehet ilyenkor tenni? Ne vegyem meg? Vegyem meg és szarjak a gázba? (biztos nem hozatom el a telekig, meg a telekre horribilis összegekért mikor nem kell) Lehet kérni, hogy ne kelljen már?
Ha tényleg kötelező a gáz, akkor inkább meg se vedd a telket.
Az idős szüleimet is jól átverték a kötelező közművekkel. Azelőtt teljesen rezsimentes házban laktak, majd gondoltak egyet az élősködők és rávették őket a szolgáltatásaik bevezetésére és igénybevételére. Azóta fizethetik a gáz alapdíjat, a szemétszállítási alapdíjat meg más védelmi pénzeket az ingyenélőknek. Azóta a ház többé nem az lett ami valaha volt.
Mostanában tervezem a költözést de olyan helyre ahol biztosan nincs és előreláthatólag nem is lesz közmű. Ha ez hazai tanyán sem lehetséges, akkor trópusi dzsungelben érem el a kétlábú parazitáktól való mentességet. Ahogy a "Hawaii mesefalu" kereső kifejezéssel rátalálsz ilyen magyarokra a neten.
Épp a napokban számoltuk a testvéremmel azt hogy a szülői ház kertjében megtermett fa összevágása egy hónapra számítva 160 Ft körül szokott kerülni. Tehát ennyi a havi fűtési költsége, nem több, ennél csak kevesebb. A bevezetett gáz alapdíja most nem tudom mennyi de 2000 Ft/hó is lehet és még nem is fűtöttél a szándékosan alacsony fűtőértékű és csak órát tekerő gázzal! A városi távfűtés szintén több 160 Ft/hó-nál, egy garzon 10-15 ezer Ft/hó simán megvan. Akkor kérdem én, mitől körszerűbbek az utóbbiak??? Mert hogy például a szüleimnek nem lett előnye a gázból az holtbiztos. De az életüket sikerült megkeseríteni az alapdíjakkal, csak azért mert ingyenélők orsazága vagyunk.
Jövőhéten be fogok menni hozzájuk és megkérdezem, ez egyébként egy falu. 5 kilométerrel arrébb lévő faluban 10-20 százalékkal olcsóbbak a telkek és a szabályaik között kiemelik, hogy "kivéve gázvezeték". Ha ennyire komolyan veszik a gázt, akkor jó lesz a másik falu is, bár ez jobban tetszett volna, de végül is ugyanolyan messzire van a várostól autóval, ugyanúgy járnak a buszok stb.
Utolsó azért az se semmi, hogy fizess a lehetőségért, mert hogy elviszik a telek előtt. Anyjuk picsäja, fizesse az ki az egészet, akinek viszik, mi közöd neked hozzá?
"fizess a lehetőségért, mert hogy elviszik a telek előtt. Anyjuk picsäja"
Mert kozmufejlesztesi hozzajarulast kell mindenkinek fizetni, akkor is ha a vizet vagy a csatornat epitik ki.
Teljesen jogos egyebkent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!