Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ilyen létezik, hogy a gázt...

Ilyen létezik, hogy a gázt akkor is ki kell építeni, ha nem is kell?

Figyelt kérdés

Kinéztük, hogy hol szertnénk építeni, találtunk megfelelő telket is. A helyi építési szabályok is alkalmasak a tervezett házunk megépítésére (gondolok itt magasságra, milyen tető lehet, elő és hátsó kert mérete stb.) Igen ám, de amit csak most szúrtam ki az a következő: Teljes közművesítés az építkezés feltétel. Erről nem is gondoltam sokat, míg másik település szabályai között nem láttam ezt így megjelenni, "teljes közművesítés kivéve gázvezeték". Magyarul a mi kinézett telkünkre kötelező lenne bevezetnünk a gázt akkor is, ha nem is kell? Ez halál komoly? Milyen hülyeség ez? A vizet, villanyt, csatornát megértem, mert azt nem lehet kiváltani, de 2015-ben milyen barom talál ki ilyet, hogy kötelező a gáz, mikor már vannak más környezetbarátabb megoldások is?

Mit lehet ilyenkor tenni? Ne vegyem meg? Vegyem meg és szarjak a gázba? (biztos nem hozatom el a telekig, meg a telekre horribilis összegekért mikor nem kell) Lehet kérni, hogy ne kelljen már?

2016. jan. 8. 03:05
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy már nem kell engedélyt kérni, viszont a szabályokat akkor is be kell tartani, így gondolom ez érvényes most is.
2016. jan. 8. 03:06
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Ha tényleg kötelező a gáz, akkor inkább meg se vedd a telket.

Az idős szüleimet is jól átverték a kötelező közművekkel. Azelőtt teljesen rezsimentes házban laktak, majd gondoltak egyet az élősködők és rávették őket a szolgáltatásaik bevezetésére és igénybevételére. Azóta fizethetik a gáz alapdíjat, a szemétszállítási alapdíjat meg más védelmi pénzeket az ingyenélőknek. Azóta a ház többé nem az lett ami valaha volt.

Mostanában tervezem a költözést de olyan helyre ahol biztosan nincs és előreláthatólag nem is lesz közmű. Ha ez hazai tanyán sem lehetséges, akkor trópusi dzsungelben érem el a kétlábú parazitáktól való mentességet. Ahogy a "Hawaii mesefalu" kereső kifejezéssel rátalálsz ilyen magyarokra a neten.

Épp a napokban számoltuk a testvéremmel azt hogy a szülői ház kertjében megtermett fa összevágása egy hónapra számítva 160 Ft körül szokott kerülni. Tehát ennyi a havi fűtési költsége, nem több, ennél csak kevesebb. A bevezetett gáz alapdíja most nem tudom mennyi de 2000 Ft/hó is lehet és még nem is fűtöttél a szándékosan alacsony fűtőértékű és csak órát tekerő gázzal! A városi távfűtés szintén több 160 Ft/hó-nál, egy garzon 10-15 ezer Ft/hó simán megvan. Akkor kérdem én, mitől körszerűbbek az utóbbiak??? Mert hogy például a szüleimnek nem lett előnye a gázból az holtbiztos. De az életüket sikerült megkeseríteni az alapdíjakkal, csak azért mert ingyenélők orsazága vagyunk.

2016. jan. 8. 05:40
 3/11 anonim ***** válasza:
55%
beszelned kell a helyi epitesi hatosaggal.
2016. jan. 8. 07:15
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Beszélj a helyi építés hatósággal. Valószínűleg egy régi szabályozás, már nem veszik olyan komolyan. A teljes közművesítést főleg olyan övezetekben írják elő, ahol társasházak, intézmények, stb. épülnek. Főleg a szennyvíz elvezetésre hegyezték ki dolgot, azt nagy tételben helyben nem lehet kezelni.
2016. jan. 8. 08:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azért kellett fizetni, hogy ház előtt elvezetik. A lehetőségért, hogy bármikor rácsatlakozhatok. Konkrétan bevezetni nem volt kötelező.
2016. jan. 8. 11:21
 6/11 A kérdező kommentje:

Jövőhéten be fogok menni hozzájuk és megkérdezem, ez egyébként egy falu. 5 kilométerrel arrébb lévő faluban 10-20 százalékkal olcsóbbak a telkek és a szabályaik között kiemelik, hogy "kivéve gázvezeték". Ha ennyire komolyan veszik a gázt, akkor jó lesz a másik falu is, bár ez jobban tetszett volna, de végül is ugyanolyan messzire van a várostól autóval, ugyanúgy járnak a buszok stb.

Utolsó azért az se semmi, hogy fizess a lehetőségért, mert hogy elviszik a telek előtt. Anyjuk picsäja, fizesse az ki az egészet, akinek viszik, mi közöd neked hozzá?

2016. jan. 8. 14:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Mert meg teremtik a lehetőséget és értéknövelő, ha van az utcában gáz.
2016. jan. 8. 15:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Értem, hogy ezt mondják, és hát a fatüzeléses háznál biztos értéknövelő, hogy ha akar gázosra is alakíthatja, de pl. ha van egy szondás hőszivattyús padló és mennyezetfűtéses (és hűtéses) majdhogynem passzív ház értékeket felvonultató ház, akkor oda az életbe nem fog gáz kelleni, úgyhogy annak az értékén aztán semmit nem növel, hogy van egy gázvezeték is. De azért fizessen?
2016. jan. 8. 15:10
 9/11 anonim ***** válasza:

"fizess a lehetőségért, mert hogy elviszik a telek előtt. Anyjuk picsäja"

Mert kozmufejlesztesi hozzajarulast kell mindenkinek fizetni, akkor is ha a vizet vagy a csatornat epitik ki.

Teljesen jogos egyebkent.

2016. jan. 8. 16:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Fura, mert nekem anno nem kellettbevezetnem semmit, csak egy-egy igazolás kellett a szolgáltatóktól, hogy a jövőben ha netán szükség lenne rá, el tudnak látni minden földi jóval.
2016. jan. 8. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!