Tényleg rossz vályogházba élni?
10 évig volt vályogházam.
Tapsoltam és pezsgőt bontottam amikor eladtam. :-D
Utolsó a mamádéknál az a gond, hogy a kályha nem a külső falnál (az ablak alatt) van.
Fordított a szobában a légkeringés. A belső falnál felmegy a meleg, míg az ablaknál jön le hideg. Fordított a légkeringés. A mennyezetnél, ahol nem érzékeled, tűz forró a levegő, míg a padlón ahol jársz jég hideg.
Egy normális házban az ablak alatt van a radiátor, konvektor, és az ablaktól leszálló hideget fűti. Az amúgy is meleg, belső falaknál fordul meg a levegő.
Sokkal egyenletesebb.
Továbbá a mamádnál valószínűleg alul van méretezve, vagy nem folytonos a fűtés.
A problémáitoknak semmi köze a vályoghoz...
Hát nem egy nagy valami annyi biztos, az meg, hogy mennyire hűvös nyáron, meg meleg télen attól is függ milyen a falak vastagsága, mennyezet, egyéb. Ha nem elég jó egyik sem akkor az bizony télen hideg, nyáron meg szauna, hiába vályog.
Főleg ha sz.r az alapja akkor van a legtöbb baj vele, de amúgy is kényesebb a karbantartásra, a rágcsálók alagutakat csinálhatnak a falban, egyéb.
Csak régen nem volt másból építeni, meg később ez volt a legolcsóbb.
Sajnos van 2 is, az itteni elég koros példány, az alapja sz.r, tehát csinálni kell(ene) majd, meg falakat is néhol, de még ez hagyján, a másiknál jó az alja, de vékonyak a falak, satöbbi, szóval összességében nekem elegem van a vályogból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!