Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Bele merjünk fogni az építkezé...

Bele merjünk fogni az építkezésbe?

Figyelt kérdés

Örököltem egy 1800 nm-es telket, nincsenek még rajta közművek (az utcában van). Elgondolkodtunk, hogy erre a telekre építkezzünk, vagy inkább vegyünk máshol egy felújítandó házat. Vidékről van szó egyébként. Az utcában több felújítandó házat is árulnak, átlag 5-6 millió forintért, de ennél az árktegóriánál komplett tetőszerkezet-csere, fűtés és villany koreszrűsítésre, padlócserére, stb. kell számítani. Tehát legalább még annyit rá kéne költeni, mint amennyiért megvennénk. Természetesen a jobb állapotú, azonnal költözhető házak drágábbak, 10 milliótól felfelé...

Az világos, hogy ennyiért nem tudnánk építeni egy saját házat, de mégis megfordult a fejünkben az építkezés gondolata. Jelenleg 7 millió forint önerőnk lenne, párommal mindketten dolgozunk, évek alatt gyűjtögettünk/gyűjtögetünk.

A kérdés az, hogy nézzünk inkább felújítandó házat, vagy merjünk belefogni és építsük meg a sajátunkat?

2015. júl. 9. 14:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt mi nem tudjuk eldönteni.

Azt vedd számba, hogy mi lesz a cél. Ott akarsz élni életed végéig, vagy fiatal vagy még és valószínűleg ki fogod próbálni magad máshol (messze is)?

Amit építesz az jó eséllyel olyan lesz amilyet szeretnél.

De el fogod tudni adni árában (ha esetleg ez is felmerül).

200 ezer/m2 alatt már ne számolj új építéssel (kulcsrakészen).

2015. júl. 9. 14:26
 2/5 anonim ***** válasza:

én nagyon finnyás vagyok...sem használt autót, sem használt lakást, házat nem tudok elképzelni..

ekkora telekre csináltassaktok egy minimalista, de aranyos ház-tervet az előírt hőszigeteléssel, klíma-hellyel, és később beépíthető tetőtérrel..

Pince ne legyen, egy kerti beálló a kocsinak, ami fölé idővel favázas tető kerülhet.

gázfűtés mindenképp. ilyen anyagiak mellett a hőszivattyús geotermikus energia felejtős.

2015. júl. 9. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy a mai magyar építőanyag árak mellett nem kezdtem bele építkezni, mert úgy egy 60 m2-es házam lenne. Most van egy jó karban lévő, 1995-ben épült 3 szintes 240 m2-es házam, de nem megyeszékhelyen, hanem Józsán.
2015. júl. 9. 15:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Én ilyen összegből inkább felújítandót vennék, sőt vettünk is, most innen írok :) Víz, villany, fűtés, tető, nyílászáró, burkolat csere megvolt, kb. megálltunk 10 milliónál. Persze ha 3 éve tudtam volna amit most tudok akkor olcsóbban jobbat hoztam volna ki a lehetőségekből, de ez van.

Biztosan vannak régebbi technológiák amikkel fel lehetne építeni ennyi önerővel egy házat, de a mai építőipar abba az irányba ment el, hogy olyan követelményeket támasztanak amiknek a betartása igen sok pénzbe kerül.

2015. júl. 9. 19:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs meg egyben a pénzetek, inkább minél jobb állapotú felújítandót vegyetek. A felújítást lehet ütemezni, főleg ha nem létszükséglet a felújítás.

Az új ház olyan, mint az új autó: nem lehet árában eladni. Pláne vidéken, elég nyomottak az árak.

Közművesítés, kb. 100 nm új ház építés telekrendezéssel (kerítés, ktb.) 30 millió körül simán megvan. Már az ÁFÁ-t sem lehet megúszni, csak vállalkozóval, számlásan lehet építkezni.

2015. júl. 9. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!