Építkezésbe szeretnék kezdeni, de hogyan kalkulálhatok előre?
Figyelt kérdés
A következőben szeretném segítségeteket kérni. Van egy új építésű, szép, igényesen, minőségi anyagokból, mindössze 1,5 éve épült családi házam, amit szeretek is, de egyéb okok miatt azonban máshová szeretnék költözni. Gyakorlatilag a gond az, hogy „ördögi körbe kerültem”. Sszívem szerint ismét építenék, még ha nem is teljesen készre, de lakhatóra. Egyenlőre nem körvonalazódott az sem, hogy generálkivitelezővel vagy kőművessel építtetnék, mert amíg hivatalos tervrajzom nincs az elképzelt házról,( illetve amíg nincs meg az üres telkem,)addig senki nem tud nekem nyilván árajánlatot adni.Pontosan ezért nem tudom azt sem, hogy kivel éri meg jobban építtetni. Viszont én meg hogy is készíttetnék bármilyen házról tervet, amikor nem tudom,hogy az anyagiak „mire lesznek elegendőek”. Így nem tudom azt sem, hogy a telekkel „meddig nyújtózkodhatok” (értem ezalatt, hogy mekkorát, melyik településen és milyen összegért nézhetek) és nem fogy–e el a pénzem épp pl.amikor a tető félig van kész. Igazából idős és felújítandó házat nem szívesen vennék,mert akkor inkább maradok a jelenlegiben egyenlőre, hiszen az teljesen új és „tudom mi van benne”. Magyarul nem szeretném a jelenlegi biztosat feldobni azért, hogy aztán befürödjek egy építkezéssel és még laknom se legyen hol, nem szeretnék két szék között a padlóra kerülni. Nyilván amíg nincs telek nehéz bármit is előre jósolni, de valami irányár mégis kell, hogy legyen. Ki tud ebben segíteni telek és tervek nélkül? Telek csak akkor lehet, ha a jelenlegit eladom, de mi van ha akkor derül ki, hogy ez a pénz nem elegendő?!Természetesen elég konkrét elképzelés van mind a telket és a házat illetően is, tudjuk mit is szeretnénk, de pont erre szeretnék választ kapni, hogy lehetséges-e ezt a rendelkezésünkre álló összegből kivitelezni, vagy adjuk lejjebb és lejjebb az igényeinket, míg nem találjuk meg az arany középutat. Mit javasoltok? Más hogyan oldotta ezt meg? Hol induljunk el ilyesmivel?2012. jan. 3. 13:59
1/8 anonim válasza:
Kb egy aprócska nyamvadt számadat vagy konkrét információ nem hangzott el, de fél oldalt írtál a nagy semmiről. A válasz az, hogy nem, erre nem lehet mit mondani. Deha van elképzeléset, amit méltózattál nem megosztani velünk, akkor annak utánanézhetsz, továbbá az ingatlanod jelenlegi értékét is ki lehet deríteni.
2/8 A kérdező kommentje:
Nos köszönöm a kedves válaszodat. Ha azt mondom van 23 millióm, te meg tudod mondani, hogy ebből egy félkész 120 nm-es lakás nagy telekkel felépíthető-e?
2012. jan. 3. 14:25
3/8 A kérdező kommentje:
Építőanyagok, telek mérete, besorolása, elhelyezkedése, jelenlegi forintingadozás stb. mind mind befolyásoló tényező....
2012. jan. 3. 14:27
4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyokos! Írod, hogy "utánanézhetsz"...Igen! Ezt kérdezem, hogy hol? A google-n túl...
2012. jan. 3. 14:29
5/8 anonim válasza:
Hét a 23 milla már támpont.
Ebből egy 80 négyzetméteres házat már fel lehetne építeni extrák nélkül. De még nincs telek.
Én vettem egy 17 millás házat, telekkel és lebontottam mindent, csak a falakat hagytam meg. Padlástér beépítés, víz, villany gáz szakemberrel, a többi saját meló.
Lett egy 100m2 földszint. és egy 80 m2 padlástér beépítés, teljes 10cm szigetelésű ház, Ráköltöttem11 millát és kaptam 3 milla állami támogatást a gyerekekre.
Teljes komfort, minden kényelem, napkollektor, sörkollektor. a saját munkát kb. 15 millára értékelem.
Oszd vissza a négyzetmétert, és kapsz egy hozzávetőleges árat.
6/8 A kérdező kommentje:
Én kb. úgy gondolkodtam, hogy 5 millió körül már kapok olyan telket,amilyet szeretnék (elképzelhető, hogy még kevesebbért is), csak ugye van még 1-2 plusz költség,ami kell a mindennapokhoz, fürdőszoba, konyha legalább. A villany, víz és fűtésszerelést anyagáron meg tudom oldani. Ráadásul a 23 millió az az,amit kapni szeretnék a házért, de sajnos ebben a helyzetben ami ma van...Nem ragaszkodnék természetesen építési telekhez sem, vannak állataim, így mezőgazdasági ingatlan is érdekes lehet, vagy jó helyen lévő szántó, de ezekre ugyebár egész más feltételekkel lehet építeni.
2012. jan. 3. 14:49
7/8 A kérdező kommentje:
ugye plusz dolgok az esetleges közművek, ha az nincs a telken, nekem szükségem van istállóra is, legalább egy ke3zdetleges karámra és félek hogy a sok kicsiből összejön a sok sok elköltött pénz és a házra végül nem marad elegendő.
2012. jan. 3. 14:53
8/8 anonim válasza:
sörkollektornak gratulálok, láttam ilyet a tv-ben, nagyszerű ötlet!
víznyomás alatt van? hogy működik?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!