Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Manapság miért nem építenek...

Manapság miért nem építenek vályogból?

Figyelt kérdés
Nem felelnek meg a mai követelményeknek?
2015. jún. 5. 15:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem zudom, árulnak e!!! maga a vályogot mire azt a 2 ezer db elkészitik ki száritják brrr nagyon idő igényes!
2015. jún. 5. 15:51
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

Építenek, csak nem olyan gyakori. Időigényes és macerás, és drágább is, mint az általánosan használt építőanyagok.

Ha pedig valaki nem az árat nézi, akkor találhat már jóval korszerűbb megoldásokat.

Ettől függetlenül van még, aki vályogból építtet, én pedig vertfalú házat szeretnék. Azzal is foglalkozik néhány cég. De a párom, aki építőiparban dolgozik, elég határozottan ellenzi, nyilván nem ok nélkül.

2015. jún. 5. 16:19
 3/10 anonim ***** válasza:
49%
Korlátozottabbak a lehetőségek vele, illetve nagyon vízérzékeny. Festés szempontjából sm túl barátságos. Az, hogy nyáron hűvös, télen meleg a szoba miatta, nem biztos, hogy elegendő érv mellette a dryvit korszakban.
2015. jún. 5. 16:35
 4/10 anonim ***** válasza:

egyre több helyen építenek vályogból, és az év háza is már többször lett vályogház. készítenek vályogtéglát, vagy szabvány szerint otthon bevizsgálva vethetsz magad is, de vannak már présgépek, amivel földnedves vályogból nagy nyomással házilag is gyorsan készíthető tégla. sőt vannak zsákos vályogvakolatok, és talán még nálunk nem, de van vályog karton is (gipszkarton megfelelője).

itt olvashatsz róla többet, sok jó tulajdonsága van.

[link]

[link]

mindenképpen szigetelni kell, a mai követelményeknek így tud eleget tenni, de van vályogra szabványunk ismét.

2015. jún. 5. 20:06
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
vízérzékenységhez hozzátenném, hogy 30 szor annyi párát tud magába venni mint a tégla és mindezt szilárdság csökkenés nélkül. vízszigetelés meg alap dolog mindenhol, a fali csőtörés meg elöbb látszik ki a vakolaton kívülre, minthogy olyan nagy kárt csinálna.
2015. jún. 5. 20:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom a pára dolgát, de egy ismerősöm vegyes falú (vályog-tégla) házban lakik és gombás minden. Az ablakok is régiek, de a falak nem vizesek vagyis a vízszigetelés jó.
2015. jún. 5. 20:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Annak más lehet az oka. A mi házunk is vegyes falú, és sehol nincs penész. Igaz, a fürdőben, vécében elszívó van, a konyhában pedig szinte folyamatosan szellőztetünk. És persze nincs műanyag lambéria, sem diszperzit, sem semmiféle műanyag alapú festék a falon.
2015. jún. 6. 11:09
 8/10 anonim ***** válasza:
vályog nélkül is lehet gombás a fal. a legtöbb családi ház még ma is vályog magyarországon. nekem sok idős rokonom lakik teljesen vályog házban, és még sosem láttam sehol sem penészt.
2015. jún. 6. 18:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom (de javítsatok ki, ha tévedek), hogy egyre nagyobb igény lenne a vályogból való építésre, de a bankok nem adnak hitelt, ha kiderül, hogy vályogból akarsz építeni...
2015. jún. 8. 10:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Manapság pont, hogy visszatérnek rá mert olcsó alapanyag és környezetkimélő.Ha van rendes alapja a háznak, van vízszigetelés, mésszel van belülről festve akkor akár több száz évig is elvan.A vizesblokkot persze célszerű téglából épiteni, így nem kell úgy félni egy esetleges csőtörés miatt.
2015. jún. 11. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!