Saját tulajdonú tavam vízfelületére építenék teljesen önfenntartó öko-úszóházat. Kell erre valamilyen engedély?
Figyelt kérdés
2014. dec. 5. 12:47
1/8 anonim válasza:
Ha a saját tulajdonú telkemre szeretnék építeni házat, arra kell engedély?
Manapság mindenre kell. Lakóépületre meg főleg!
2/8 A kérdező kommentje:
Első válaszoló! Értelmezem a kérdést számodra: Saját vízfelületről van szó nem telekről, és nem szilárd alapú házról, hanem a víz felületén úszóról.
2014. dec. 6. 10:33
3/8 anonim válasza:
Lehet, hogy könnyűszerkezetes vagy mobilháznak minősül.
Irány a városháza, jegyző, vagy ami van.
4/8 anonim válasza:
Építési engedély minden ház építéséhez kell , akkor is ha úszik....
Nem irigyellek , te nem tudod , de ez egy nehéz menet lesz....
5/8 anonim válasza:
Mi lenne a postacímed, ha a NAV tértivevényes levelet küld? Vagy ez csak olyan pihenőház lenne, és nem ott laknál?
Ha postacímet is akarsz hozzá, akkor kelleni fog majd használatba vételi engedély!
6/8 A kérdező kommentje:
A postacímem a saját tavam lenne, a hozzá tartozó területtel, de ez akár postafiók is lehet. Egyébként pedig teszek a NAV-ra, mióta tönkre tették az előző vállalkozásom. Én akkor leadóztam nekik talán még az unokáim után is, csak akkor még apeh néven garázdálkodtak. Ezek szerint, ha veszek egy hajót, és én azon élem az életem, akkor építési engedély kell rá? Egy hajó önmagában nem feltétlenül lakóhajó, mégis van társalgójuk, konyhájuk, kabinjaik... Még mindig nem tudom a választ a kérdésemre. Amúgy már érdeklődtem hivatalos helyen, és fogalmuk sem volt arról, hogy mik az ide vonatkoztatható szabályok :) Éppen ezért tettem fel itt a kérdésem, hátha van olyan, aki a tanácsosztogatáson kívül valóban tapasztalt ebben a dologban.
2014. dec. 10. 16:09
7/8 anonim válasza:
Na, mi aztán nagy szakértők vagyunk!
Se saját tavunk, se úszó ökoházunk.
Így aztán tapasztalatunk sem.
Írod, hogy a postacímed a saját tavad lenne...
Mennyi az irányítószáma a tavadnak?
8/8 anonim válasza:
mi lett a vége? sikerült? Ha igen, hogyan??Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!