Kell építési engedély viacolorozáshoz?
Én először a burkolást csinálnám, -ahogy írod- a szint miatt, azután az új kaput.
Az engedély pedig mindenütt a helyi önkormányzat szabályain múlik. Fel kell keresni az önkormányzat építési irodáját.
Te írtad azt, hogy "Az utcán a kocsibeállót akarom.."
Kapun belül meg úgy burkolsz, ahogy akarsz!
Azért nem egészen!
Mifelénk az is meg van határozva %-ban, mekkora zöldfelületnek kell lennie a telken.
Tehát nem betonozhatom le az egész udvarom...
A térburkolat készítés nem építési engedély köteles - extrém esetektől eltekintve pl.: műemlékvédelmi környezet akkor a helyi műemlékvédők (nem tudom a pontos nevüket mindig változik talán Örökségvédelmi hivatal) beleszólhatnak.) - de a minimálisan előírt zöldfelületnek meg kell maradnia. Ezt a helyi építési szabályzat (településrendezési terv) rendezi.
Ha a közterületen akarsz burkolni akkor a közterület tulajdonosától (helyi önkormányzat) és az út (mihez csatlakozni akarsz) kezelőjétől is kell hozzájárulás.
Szó szerinti építési engedély nem szükséges. Mivel ez már kiépített (meglévő) útcsatlakozás ezért nem kell terveket készíttetni.
De mint korábban is leírtam az útkezelőtől szükséges hozzájárulás, ami általában nem kerül pénzbe.
Ha gondolod megcsinálhatod minden papír nélkül is, de ha kiszúrják még meg is büntethetnek.
Feltetted a kérdést:
"Kell építési engedély viacolorozáshoz?"
Válaszoltam rá, ez a válasz neked nem tetszik, ezért megkérdezel mást, aki neked is tetsző választ ad.
Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!