Mennyire lehet elrontani a falazást? Ha pl túl száraz a
habarcs nem lesz jó a fal?
Túl száraz habarccsal dolgozni sem lehet .
2015. máj. 10. 16:59
Figyelni kell a keverési arányokra, ha nagyon száraz akkor omlósabb és az ne fogja össze a téglákat soha az életbe magyarul egy határozott ütéssel simán lebontasz egy egész falat. Nem kötne meg vele szinte rákenni sem tudod.
2015. máj. 10. 17:12
Ha nem tökéletes az alap, akkor minden sorral, amit felraksz egyre hullámosabb lesz a felület. Szerintem ha még nem csináltad bele se fogj, mert azok is elrontják néha, akiknek van gyakorlatuk. Én festő vagyok, sokszor kínlódunk az önjelölt műértők munkája miatt.
2015. máj. 10. 17:15
4/14 A kérdező kommentje:
Itt a fal, tegnap falaztam (mosdópult lesz, még nincs kész, elég gány lett, ezért elnézést kérek)
[link]
Ismerősöm mondta, hogy ez ránézésre száraz + most, hogy oda próbáltam egy betonvasat a legszélén a féltégla ki is esett a helyéről.
5/14 A kérdező kommentje:
Kb 12 kiló anyagot kevertem be 2 liter vízzel, ahogy írták. Így kb sűrűbb beton állagú lett. A végefelé lehet kicsit szárazabb lett, mert a vödör szélénél lehet nem lett tökéletes a keverés.
Első körben nem árt beáztatni a téglákat előtte vízbe és úgy felrakni (mert nagyon gyorsan kiszívja a habarcsból a vizet és olyan lesz az eredmény, amit te is tapasztaltál). Az arányok pedig egy másik oldalról:
[link]
2015. máj. 10. 17:44
A fugákba kár volt ujjal belenyomkodni még egy kis plusz anyagot, az úgy csúcsa, kapard vissza legalább szintbe. Hát igen, ha egy 1:3 mész-homokkal dolgoztál vagy 1:1:6 mész-cement-himokkal, akkor nemkéne, hogy gond legyen. A sűrűség akkor lenne a jó ha 2x annyi folyik oldalirányba a tégla súlyától mint amennyi a malter magassága. Persze nem muszáj annyit pakolni a szélére, hogy ki is folyjon az anyag, csak szemléltetésképpen írtam.
2015. máj. 10. 17:45
2015. máj. 10. 17:49
Ilyen esetben a téglát sem ártana bevizezni a jobb kötés érdekében és a kötőfelületet megtisztítani a régi maltertól. Az üveggel nem tudsz mit csinálni. Ne szégyelj a téglából belül levágni, mert az nem szép ha 2 centivel hosszabb mint kéne, igaz így meg védi az üveget.
2015. máj. 10. 17:49
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! A továbbiakban követni fogom, viszont most aggódnom kell, hogy a falam leomlik, vissza kell bontanom, vagy ráönthetem a beton mosdópultot majd?
Esetleg ha utólag vízezem spriccelővel mint a betont, akkor van rá esély, hogy javíthatok a kötés erején?
Még nem vártam ki a 30 napot, így bármi lehet.
Kapcsolódó kérdések: