Normális, hogy viszonylag új építésű házban repedeznek a falak? (4 éve épült fel) Hajszálrepedések a plafonon, a járólap és a fal találkozásánál, vagy a plafon és a fal találkozásánál?
Igen,mert minden igazodok ,és szárad.
A 100 éves ház meg azért repedezik,mert régi .
Igen, az építés utáni évben gyakoriak az apró repedések, ahogy már írták, a száradás miatt.
Mondjuk az 1 centi az kicsit soknak tűnik, de a tűzfal mellett lehet, hogy ez normális.
Én azért megreklamálnám az építtetőnél.
Egyrészt tudjon róla, másrészt, legalább valamilyen sziloplaszttal húzzák ki. Ne legyen élősködők tanyája
Ha egycentis repedések is vannak, akkor az komoly építészeti, alapozási, anyag-kispórolási dolgokra vezethető vissza.
A sok hajszálrepedés sem normális!
Sajnos az eladásra épített házak legtöbbje ilyen...
Kedves Kérdező!
Ha a centis repedések "normálisak" lennének, akkor mindenkinek a házán lennének ekkora repedések!
Gondolom bejár néhány ismerőshöz, ahol láthatja, hogy nincsenek hasonló méretű hézagok a falon.
Igaz??
Természetesen nem kell rögtön kétségbeesni.
A milliméteres repedésekkel nincsen baj ha megállnak, viszont a nagyobbakat jobb szemmel tartani.
Ilyenkor azt kell figyelni, hogy nem reped-e tovább, ill. nem nő-e a tovább a hézag.
Szia Kérdező!
Én 1,5 éve építettem, de nincsen semmilyen repedés a falakon.
Igaz nincsen tűzfalam sem mert egy domb oldalba építettem bele és így zöld tetőm van csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!