Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi szólhat ellene?

Mi szólhat ellene?

Figyelt kérdés
Hallottam egy új építkezési technológiáról, aminek 10ezer Ft/nm körül van az ára. Favázra méretre gyártott Osb szednvicslapok vannak csavarozva. Valami Lego-ház a neve.
2015. jan. 25. 17:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Valóban van ilyen is már.Láttam már képen ilyet .Elkészülte után senki sem monda meg látszatra miből is van .Ha jól emlékszem Dániban készülnek ilyenek ,de ehhez az ottani jó szigetelő anyagok is kellenek .Itthon is elfogadott egyébként .
2015. jan. 25. 18:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Itthon azt hiszem, most indul egy üzem Debrecenben.
2015. jan. 25. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen van ilyen, de nem az alaprajzi m2 kerül ennyibe, hanem a panel a m2. Nem mindegy!
2015. febr. 1. 17:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem, kifejezetten alaprajzi árról volt szó. Még azt is odaírták, hogy egy 100 nm-es ház 1 millából kijön.
2015. febr. 1. 18:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Belinkelnéd! Mert így elég légből kapott.
2015. febr. 1. 19:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyébként nekem személy szerint nem kellene. Inkább vályog mint ez.

Alapvetően nem tartom jónak a könnyűszerkezetes építési módot, de ez privát vélemény.

2015. febr. 1. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Találtam egy hirdetést, (de annyira komolytalan,) ha ugyanarról van szó. OLX-en hirdeti ezt is meg még mást is.

De mindegy is.

A árhoz hozzájön még:

- alapozás

- külső hőszigetelés

- tető

- aljzat

- belső burkolatok

- gépészet

- villany

- belső felületképzés

Ennyi.

Ja még

- engedélyezés, tervezés.

- műszaki ellenőr.

- szükség szerint felelős műszaki vezető

Kell egy telek, közművekkel.

2015. febr. 1. 19:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Természetesen tisztában vagyok vele, mi minden kell még hozzá, hisz ez csak a váz. (Építkeztem már 30 éve, igaz, akkor Ytongból.) Viszont piszkálja a csőrömet, hogy talán ebből kéne öreg napjaimra egy kisebb házikót építeni.

Ami szerintem ellene szólhat, az a rágcsáló esetleges kártétele, hisz a két OSB lap között nikecell szigetelés van, az pedig nagy kedvence az egérnek.

Linkelni nem tudok, a Fb-n találtam egyszer.

2015. febr. 2. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!