Mennyibe kerül egy 26m*8m alapterületű régi parasztház sátortetőjének a felújítása?
mindent cserélni, korszerűsíteni szeretnék. Új gerenda, új cserép. Illetve nem feltétlenül cserép, lehet akár zsindelyes tető is, ha annak kedvezőbb az árfekvése.
Az áron túl, érdekelne, hogy kb. mennyi idő alatt lehet ezt megcsinálni?
Köszi a válaszokat. :)
B.U.É.K.
Upsz, köszönöm az infót.
Mikor írtad, hogy sátor tető helyet nyereg inkább nyereg tető, rá gugliztam, hogy mi a különbség köztük, és kiderült, fogalom zavarban szenvedek. :) Kiderült, nem sátortetőm van, hanem nyeregtetőm! :D
Ezek szerint ennek a fentebb felsorolt árakhoz képest kedvezőbb a kivitelezési költsége? És ha így is engedélyköteles a felújítás?
Ment a zöld kezecske nektek a kommentekért! ;)
Írtam neked az elején, hogy a cserepeslemez a legolcsóbb.
A régi gerendák is megfelelőek lehetnek, hiszen ha ledobálod róla a több tonnányi cserepet, már nem kell akkora súlyt tartania.
Ráadásul, ha eladod a régi cserepeket, már anyagilag is beljebb leszel.
Természetesen ezt egyik mester sem fogja ajánlani, mert ezt te magad is fel tudod tenni, és az ajánlott ár TÖREDÉKÉBŐL megoldható.
Ráadásul néhány nap alatt felrakható, ha van egy kis segítséged, meg egy db. fúrógéped.
Még annyit, hogy a legutóbbi nagy jégesőnél, a szomszéd házakon törtek ám a cserepek, nálam viszont semmiféle kár nem történt.
De természetesen te döntesz.
Nézd meg:
13# Ebben igazad van, ha a szarufák (nálad gerendák) jó állapotban vannak akkor azok megtarthatók, szükség szerint meg is erősíthetők. De ezt látatlanban nem ajánlom.
A lemezt én személy szerint nem szeretem, és nem is szoktam javasolni, mert véleményem szerint nem családi házra való, hanem ipari épületre.
Van ahol nem is engedik (függetlenül attól, hogy a héjazatcsere nem engedélyköteles) pl.: Jászberényben a jász halmazos (városias, falusias) beépítésnél ez tilos.
Igen a jégeső valóban kárt tud tenni, de az a lemezben is kárt tud tenni, ha megsérül a lakkréteg akkor azzal már nem tudsz mit csinálni.
Másik ha sérül a cserép akár egy darabot is lehet cserélni lemeznél ez egy picit macerásabb.
A szarufák cseréje (szerkezeti elem) elvileg engedélyköteles.
14#-es, igazad is van, a cserép előnyeit illetően. De a pénztárca, és a szükség nagy úr! :|
Nem rémít el a lemez, pláne ha a töredékéből kihozható. Viszont ezzel is szakembert kell megbíznom, mert egyedül, esetleg az asszonnyal ketten biztos nem tudjuk megcsinálni! :( Lehet hogy kihívok egy szakembert, és kérek tőle ajánlatot a lemezre és a cserépre is. és eldől, hogy megvalósítható e. :)
Köszönöm nektek még egyszer a segítséget. :)
Természetes, hogy a pénz "beszél" senkinél nincs ez máshogy.
Merre laksz?
Mesterben lehet tudok segíteni.
Hát, az jó lenne. Köszönöm előre is. Bár nem tudom, fog e sikerülni. itt: [link]
Ha tudsz segíteni, írj rám priviben, és beszéljük meg. Örülnék neki! :)
A gyártó emberei által lécezve, fóliázva, csavarozva, a cserepeslemezzel együtt készre szerelve, 4.500 Ft/m2
Ez csak egy lehetőség, de ennél olcsóbb árajánlatot is kaphatsz helyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!