Régi parasztház bontási tervét kb. mennyiért csinálja meg egy szakember? Aki hasonló cipőben volt már, írjon kérem pár infót!
Figyelt kérdés
Mindenre kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban. Kis ház, szóval bontási bejelentést kell tennünk, de gondolom ahhoz is kell egy bontási terv, amit gondolom csak szaki csinálhat meg. Ennek milyen ára lehet? És milyen költségekre kell még számolni? Aki hasonló cipőben járt, kérem írjon. Fontos!2012. nov. 23. 14:41
1/8 anonim válasza:
Fogalmam sincs a pontos válaszról de ha én ilyen helyzetbe lennék fognám és összedönteném.És ennyi, majd bejelenteném az esetet ha kell így biztosan nem kerülne az ügyintézés egy fillérbe se.Nem biztos hogy mindíg a fizetős utat kell erőltetni.
2/8 A kérdező kommentje:
Elgondolkodtató a válaszod:-)
2012. nov. 23. 17:14
3/8 anonim válasza:
A 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelet szerint az 500,0 m3-es és annál kisebb térfogatú vagy a rendezett terepcsatlakozástól mérten 6,0 m-es és annál kisebb építménymagasságú építmény bontása (ideértve a lakóépületet is) esetében csak bejelentési kötelezettség van! Semmilyen tervre nincs szükség!
A teljes rendeletet elolvashatod itt:
Lapozz lejjeb az 1. melléklet végére a Bontási engedélyezés, bejelentés részhez!
4/8 Napkiraly válasza:
bejelentéshez is kell dokumentáció. Viszont ha egy nagy esőben véletlen összedől... na,akkor nem
5/8 A kérdező kommentje:
Igen én is úgy tudom, hogy a bejelentéshez és kellenek a dokumentumok, a különbséget abban látom, hogy a bejelentésnek kevesebb az illetéke, mint az engedélynek. Na igen, mi van akkor ha jön egy vihar?
2012. nov. 24. 08:58
6/8 Napkiraly válasza:
hát ha összedől, az összedőléshez ugye nem tudsz bontási dokumentációt készíttetni :) Az ellen se tudsz tenni, hogy itt-ott lelopkodják a cserepet, stb.
Nyomj már rám egy zöld kezet kérdező,általános közutálatnak örvendek itt, mindenért lepontoznak :D
7/8 A kérdező kommentje:
Kedves Napkirály! Köszi a válaszod, egyébként egyetértek veled. Ja és ment a zöld pacsi, de már az előző válaszodnál is, de amint látom ott valaki lepontozott.
2012. nov. 25. 09:28
8/8 Napkiraly válasza:
viszont ha összedőlt, azt jelentsd be nekik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!