Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A kőzetgyapot mennyire káros...

A kőzetgyapot mennyire káros az egészségre? Hány év után használódik el annyira, hogy porlik? Folyamatosan párolog belőle a formaldehid?

Figyelt kérdés
2014. okt. 20. 19:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

a fólia azért van benne hogy:

-a belső pára ne érintkezzen a szigetelőanyaggal

- a szigetelő anyag hidegebb legyen a fólia mögött, mint a levegő a fólia előtti légrésben, így a pára a légrésben marad és onnan megy vissza a burkolaton át illetve közlekedik.

- a fólia lezárja a por útját és a légmozgást a szigetelő anyag és a belső tér közt.

2014. okt. 22. 05:36
 12/23 A kérdező kommentje:
10-es, ez jó vicc volt! Az élelmiszerekben, kozmetikumokban, minden egyébben nincsenek káros anyagok? Dehogynem! Lehet venni a boltokban? Lehet! Magadra kened, megeszed, rákos leszel? Igen! Őket, akik gyártják, forgalomba hozzák, érdekli, hogy az leszel? Nem! Ugyanúgy forgalomba hozzák, ha káros, mintha nem! Ne légy ennyire naív...
2014. okt. 22. 06:40
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
hát én téged nem próbállak meg meggyőzni
2014. okt. 22. 10:00
 14/23 anonim ***** válasza:
10%
Kedves kérdező! Bocs az offért, de van kocsid? Ülsz gépjárműben néha?
2014. okt. 22. 13:34
 15/23 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, de ha fel van hordva a padlásra aminek az ajtaja nem is belülre nyílik akkor én igen kíváncsi vagyok hogy a mennyezeten keresztül hogyan jut be a helység levegőjébe bármilyen része?

Igazából az emberre az élet káros. Nem véletlen, hogy nem vagyunk halhatatlanok.

2014. okt. 22. 14:10
 16/23 anonim ***** válasza:

a padlásajtón bejön, vagy a résein, vagy amikor felmész

ezért is kell bezárni. alul légzáró, felül légáteresztő fóliával.

2014. okt. 23. 08:21
 17/23 anonim ***** válasza:
a gyapotot kell bezárni, nem a padlásajtót
2014. okt. 23. 08:21
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Arra gondoltam, hogy egy idő után elöregszik és porzik, a por pedig bármilyen kis repedésen bejön, a szél is fújja, legalábbis nálunk ha szél fúj, akkor hallani, ahogy zörög ez a zárófólia, tehát átfúj valahogy a tetőcsrépen a szél, vagy nem tudom hol, emiatt izgulok.
2014. okt. 23. 08:40
 19/23 anonim ***** válasza:
42%
tetőnél üveggyapotot használnak. közetgyepot az kemény táblás, és a falakat szokták vele inkább szigetelni. Tény hogy beépítéskor érdemes vigyázni velük, de azért ez nem azbeszt. Önmagában nem porzik csak úgy. Falon le van vakolva, tetőn meg fóliázott.
2014. okt. 24. 16:05
 20/23 A kérdező kommentje:
Nálunk tetőn van és bazaltgyapot, nem üveg!
2014. okt. 24. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!