A nylon zsák az megfelel párazáró fólia helyett a padlás szigetelésénél a kőzetgyapot alatt?
Ezzel foglalkozó cégem van, leírom mit kell csinálnod. Nagyon egyszerű, SEMMILYEN fólia nem kell. Csak a kőzetgyapot. Ha párazáró fóliát teszel, akkor födém feletti pára bent ragad a fólia alatt, hidegben lecsapódik, ázni és penészedni fog az egész plafon. Fogod a kőzetgyapot kockákat és szépen egymás mellé illeszted őket, semmi ragasztás vagy dűbelezés nem kell. Viselj kesztyűt és hosszúujjú pólót, különben 2-3 napig viszketni és bökni fog. Ha a padláson elég nehéz dolgokat tároltok vagy napi szinten feljártok oda, akkor lépésálló kőzetgyapotot kell venni. Ha esztétikai szempontból le akarod fedni a kőzetgyapotot akkor tehetsz rá nylon zsákot is csak egy 10 cm-ként lyukaszd ki a pára miatt.
Ha mást mondanak mint én, akkor le akarnak húzni egy teljesen felesleges dologgal, sőt ártanának is vele, fentebb már leírtam hogyan.
#6, én hiszek neked, csak egy-két dolog nem világos. A fólia feletti pára hogy tudna a fólia alatt lecsapódni? Ráadásul miért a hőszigetelés alatti meleg felületen csapódna le, például a hideg szaruzat vagy cserépfedés alatt? Miért csapódna le pára olyan esetben, mikor a levegő hőmérséklete magasabb, mint a födémé? Gyakorlatilag nyáron??
Miért fedné le "esztétikai" szempontból zsákokkal a kőzetgyapotot? Hogy a télen bentről diffundáló pára pont a kőzetgyapotban álljon meg?
Nem kritizálni akarlak, csak építészmérnökként némiképp más tapasztaltaim vannak.
Kedves Murr építőmérnök vagyok, szigeteléstechnikával foglalkozom.
"A fólia feletti pára hogy tudna a fólia alatt lecsapódni?"
Pont hogy a fólia alatti pára, ami a födém és a zárófólia között van, a födém szellőzik, a pára nem tud kijutni, egy hidegebb időjárás hatására meg azonnal lecsapódik és ázik az egész. Láttam már ilyet, szép 50-100 cm-es penészfoltok a plafonon. Ugyanúgy működik ez mint a lapostető szigeteléseknél. Szerintem nem érted amit leírtam fentebb, talán most.
"Miért csapódna le pára olyan esetben, mikor a levegő hőmérséklete magasabb, mint a födémé? Gyakorlatilag nyáron?"
Ne haragudj de hatalmas baromságot írtál, nyáron sokkal magasabb a födém hőmérséklete mint a levegőé, ha lennének épülettermodinamikai tapasztalataid akkor tudhatnád. Eleve a födém vezeti be-ki a hőt-hideget a házba, vasbeton remek hővezető.
"Miért fedné le "esztétikai" szempontból zsákokkal a kőzetgyapotot? Hogy a télen bentről diffundáló pára pont a kőzetgyapotban álljon meg? "
???
Láttál már kőzetgyapotot. Fogtál már. Nem valami kellemes látvány, ha lépkedsz rajta akkor meg porzik is, ezért lehet esztétikai szempontból fóliával letakarni. A pára meg miért a kőzetgyapotban állna be? Nem értem. Az se baj ha beáll, nemtudom ezt miért írtad le.
Építészmérnökként elég nagy hülyeségeket kérdeztél, biztosan nem vagy, maximum elsőéves lehetsz az egyetemen (vagy ennyire siralmas a hazai építészmérnöki vagy építészoktatás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!