Hogy kell zsalukőkerítés lábazatot/oszlopokat díszkővel beburkolni? Mire kell figyelni, mi kell hozzá?
Kicsit vizezd be előtte a zsalut, ne szívjon nagyon és nem baj ha sokáig szöszmötölsz a darabokkal, annál jobban rácuppan. Csak töröld le vizes szivaccsal ha összekented a pofáját. Nem nehéz, én egyedül raktam ki a műhelyem homlokzatát maradékokból vágott téglával keverve, úgy, hogy életemben nem csináltam, igaz eső nem éri:
Persze valami világosabb szürke kőfugázóval ki kell majd fugázni másnap. Sötéttel ne, az csúnya mintha vizes lenne.
Ja, mégegy jó tanács, amit a gyakorlott hidegburkolók elcsesztek nálam a nagyházon (utána inkább magam raktam ki a kicsit). Ne úgy rakd a széleknél mint a csempét, hogy az egyik oldalt végigrakod élig, aztán jön a következő rátolva, mert akkor az egyik odalon mindig lesz egy ragasztó csík, hanem az egyiket jobbról, a másikat balról told egy lapvastagságnyit kijjebb, és annak told a 90 fokos párját vagy másik 2 db-ot -ahogy esik. Vagyis a sarkokat rakd ki előbb, hogy az illesztések ugráljanak ide-oda. Attól még erősebb is lesz.
Ne legyen 2 lapnál több ami nincs kötésben, mert az meg olyan érzetet nyújt, mintha el akarna repedni a fal.
Én ott csesztem el, hogy az ablakok fölé valami áthidalást kellett volna imitálni, így "statikailag" borul a dolog, de egy laikus úgysem veszi észre. Kerítésnél ez nincs.
Ha nem lett volna világos az előző amit írtam talán így világos lesz. Egy elrettentő példa, szakembertől: [link]
Majd kijavítom, ha nagyon ráérek - sajnos nincs a régi fugaszínből és nem is gyártják csak sötétebbet. 25 kilót meg nincs kedvem venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!