Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogy kell zsalukőkerítés...

Hogy kell zsalukőkerítés lábazatot/oszlopokat díszkővel beburkolni? Mire kell figyelni, mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
Házilag nehéz megcsinálni?

2014. máj. 17. 14:05
 1/7 anonim ***** válasza:
ha van hidegburkolo gyakorlatod, nem nehez, egyebkent igen. fagyallo csemperagaszto kell hozza, spakli, diszko, meg nemi turelem, kezugyesseg.
2014. máj. 17. 15:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Kicsit vizezd be előtte a zsalut, ne szívjon nagyon és nem baj ha sokáig szöszmötölsz a darabokkal, annál jobban rácuppan. Csak töröld le vizes szivaccsal ha összekented a pofáját. Nem nehéz, én egyedül raktam ki a műhelyem homlokzatát maradékokból vágott téglával keverve, úgy, hogy életemben nem csináltam, igaz eső nem éri:

[link]

Persze valami világosabb szürke kőfugázóval ki kell majd fugázni másnap. Sötéttel ne, az csúnya mintha vizes lenne.

2014. máj. 17. 16:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha lecsúszna a lap, vagy szöggel támaszd ki, vagy ha nem lehet beverni (zsalukőbe miért is lehetne) akkor picit keverd keményebbre a ragacsot. A Kő kemény sem jó, mert akkor kevésbé ragad fel és bele... Az első keverés után rájössz.
2014. máj. 17. 16:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Ja, mégegy jó tanács, amit a gyakorlott hidegburkolók elcsesztek nálam a nagyházon (utána inkább magam raktam ki a kicsit). Ne úgy rakd a széleknél mint a csempét, hogy az egyik oldalt végigrakod élig, aztán jön a következő rátolva, mert akkor az egyik odalon mindig lesz egy ragasztó csík, hanem az egyiket jobbról, a másikat balról told egy lapvastagságnyit kijjebb, és annak told a 90 fokos párját vagy másik 2 db-ot -ahogy esik. Vagyis a sarkokat rakd ki előbb, hogy az illesztések ugráljanak ide-oda. Attól még erősebb is lesz.

[link]

Ne legyen 2 lapnál több ami nincs kötésben, mert az meg olyan érzetet nyújt, mintha el akarna repedni a fal.

Én ott csesztem el, hogy az ablakok fölé valami áthidalást kellett volna imitálni, így "statikailag" borul a dolog, de egy laikus úgysem veszi észre. Kerítésnél ez nincs.

2014. máj. 17. 17:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha nem lett volna világos az előző amit írtam talán így világos lesz. Egy elrettentő példa, szakembertől: [link]

Majd kijavítom, ha nagyon ráérek - sajnos nincs a régi fugaszínből és nem is gyártják csak sötétebbet. 25 kilót meg nincs kedvem venni.

2014. máj. 17. 17:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat és a remek illusztrációkat (szép munka)!!
2014. máj. 18. 13:34
 7/7 Badattitude ***** válasza:
Tudom, egy éves kérdés, DE : kültérre soha, de soha nem fagyálló csemperagasztóval, hanem flexibilis csemperagasztóval burkolj. A nagy hőingadozást nem bírja a fagyálló, így egy idő után le is vedli a burkolatot. A flexibils értelemszerűen rugalmas. Ahol nem éri a nap a burkolatot, ott mehet a fagyálló, de máshová nem igazán ajánlatos...
2015. jún. 30. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!