Milyen fűtést válasszunk a családi házunkba?
110nm-es fűtött alapterület, egyszintes, új építésű családi ház! Gázcsonk a kerítés előtt, de még a telken van!
Levegős hőszivattyú + padlófűtés, és a kondenzációs kazán + padlófűtés között vacilálok?! Ti melyiket választanátok? Nem tudom, hogy mennyibe kerülne a gázrendszer kiépítése a házban, és egyéb engedélyek!??
A kettő között (hőszivattyú és a kondenzációs kazán) 7-800eFt a különbség!!!
Még annyit, hogy nemcsak fűtésre, hanem HMV termelésre is kell a rendszer!
Egyéb megoldások is érdekelnek!
Levegős hőszivattyú a mi klímánkra igazából nem jó, mert egy kemény télen már csak botrányosan rossza hatásfokkal tud dolgozni. Ha tudnád egy tó vizét dézsmálni, akkor mindenképpen ajánlanám, de így semmiképpen. A talajszonda meg horror árú.
Én kondenzációs kazánt ajánlok.
1/2
Az komoly, ezzel a válasszal aztán előrébb vagyok!
Itt tényleg az átlag ember szokott csak kérdezni, tegnap olvastam napkollektorokról, infrapanel+napelem, vízteres kandallók+kondenzációs kazánok működéséről (csak jelzem, hogy ez a kombináció jóval drágább, mint a levegős hőszivattyú)! Ezekről csak úgy hírtelen, amiket feldobott!
Kérlek tartsd meg magadnak a hasonló megjegyzéseket!
2/2
Köszönöm a hozzászólást!
Igen, lehetséges, hogy kondenzációs kazán lesz! Csak nem igazán tudom, hogy a gáz mennyibe fog kerülni így, hogy csak a kerítés előtt van, de még a telken???
Gáz közműfejlesztési hozzájárulás: ~50 000.- (szolgáltatófüggő!!)
Gázterv: ~30 000.-
Kivitelezés ag+munkadíj: ~100 000.-
Kondenzációs kazán: X.-
Kéménymeo, ha kell!!: 40 000.-
Beüzemelés: ~20 000.-
Kb ennyi.
Ahogy már írták, levegős hőszivattyú elég kétséges.
A talajszondásnak elég erős az áramigénye, tehát 3 fázis nem árt hozzá.
Szebbet, mint villannyal...
A kéményre még számolj olyan 150 000 Ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!