Vasbeton oszlop (tartó) több részből, nem veszélyes?
Ha az adott oszlopot több részből rakják össze, azaz megvan a vasrúd adag, "köré öntik" a betont formában. Megszilárdul, és így van egy fél (magasságú) oszlopunk. Majd 2-3 hét múlva folytatják, és ráöntik a maradékot. (vibrátor is volt, bár ahogy láttam, néha csak valami fadarabbal nyomkodták)
Nem veszélyes ez kissé? Úgy értem, nem az a normális ha egyszerre öntik ki az egészet?
Más: az vajon mennyire problémás, ha egy ugyanilyen oszlop csak félig van meg szintén, de nem érnek fel a teljes magasságig a vasrudak. Ezt úgy oldják meg, hogy a vasat megtoldják, a kilógó "csonkok"-ra tekerik, tehát egy teljes oszlop magasság szempontjából 2 rész vasból áll, illetve szintén több részletben öntik ki a betont.
Bocs, ha zavaros a kérdés, nem ismerem a szakszavakat. Nem saját építkezésben megy ez, hanem melóhelyen, és aggályos, hogy iszonyúan gáz a kivitelezés.
Kíváncsi vagyok "kívülálló" véleményekre is.
Szia!
A vasbeton oszlopok vasalásának és gyártásának meg van a pontos leírása. Ezek az oszlopok ugye nyomásnak vannak kitéve, és arra a beton tökéletes, a kihajlásra viszont kell a vas is bele. Az talán még jó is lehet, ha több adagban betonozzák, bár szerintem is egészségesebb az egyben betonozás. Ez a vastoldás nekem gyanús, bár nem vagyok ebben szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!