Ti hogy birjátok az épitkezést, hogy kell ehhez normálisan hozzáálni?
7 éve épitkezem, de maximalista vagyok, és nagyon idegesit, hogy nincs még kész a ház. Hogy kell ehhez rendesen hozzáálni, mert pénz hijján mindig csak keveset tudunk haladni, és mindig vannak kilógó vezetékek, vakolatlan falak, és amit megcsináltunk már, azt is lassan újra kell csinálni. Néha belefáradok, és azt mondom inkább vennék egy lakást, ahol kifestek, és kész. Bár valahol meg a ház épitése, alakitgatása is a szenvedélyem, hobby-m, és szeretem csinálni, csak abba vagyok belefáradva, hogy soha nem lesz vége, egy kertesházban mindig van valami felújitandó, kicserélendő dolog. Sosem pihenek, és attól tartok, ez rámegy a lelki egészségemre, vagy hogy ez a kényszeres befejezni akarás miatt nem esek teherbe, vagy elhalasztom az élet más lehetőségeit, mert nekem csak a ház létezik 7 éve, minden pénzem, energiám ebbe ölöm, hogy haladjunk. Nyaralni azóta nem voltam, semmi szórakozás stb. Mégis félek, hogy ha vennék ehelyett egy lakást, ott unatkoznék, és nem lenne semmi, ami lefoglal, és új ötleteket ad, hogy mit kéne még csinálni. Itt viszont sok a teendő, főleg úgy, hogy mindig valamit szerelünk, csempézünk. Listákat készitek arról, hogy mi van még hátra, a várvavárt kész ház elérése érdekében. Kész lesz ez valaha, vagy másképp kellene hozzáállnom a dologhoz?
Arra lennék kiváncsi, hogy aki ugyanezt csinálja, ugyanebben a helyzetben van, hogy áll hozzá?
1. pl gyorsan meghajt pár évet, akkor nem megy nyaralni csak csempéz, vakol, fest, és glettel, vagy ez egy hiú ábránd, hogy kész lesz, mert soha nem lesz kész?
2. Letojja hogy nincs kész, éli az életét, és halad ahogy halad, közben elviseli a vakolatlan falakat, és a kilógó vezetékeket?
irjátok ti hogy vagytok vele, szeretitek-e még csinálni, vagy hogy néha belefáradtok, és azt mondjátok de jó lenne inkább egy lakás, és mellette menni szórakozni, nyaralni, nem csempézni és füvet nyirni, gereblyézni, vakolni, festeni?
Ha már listát írsz, akkor az fontossági sorrendben a legjobb.
Készíts "napirendet", ami kijelöli, hogy lehetőségeitek szerint a hónap hány és melyik hétvégéje az, ami csak a felújításra fordítódik. A többin menjetek kikapcsolódni, ez fontos!
A kettőt összevetve az is kiderülhet, mikorra lesztek kész, ami segíthet, mert így csak egy megfoghatatlan cél lebeg előttetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!