- én 38-as nútféderes porothermből építettem, 10cm hőszigeteléssel, minőségi vasalt mixerbetonos alapra
- sógorom 35? 30? as ytongból, neki régen vályogháza volt
- legrosszabb: vályog. állandóan "húzta az ember hátát a hideg", soha nem volt kellemes érzetű a fal.
- jobb: ytong. probléma: mechanikailag nem olyan stabil (körberepedeznek a sarkok, kicsit mocorog az illesztés mentén a fal, hajszálrepedéses lesz stb), hőtehetetlensége nyáron nem oyan jó (felmelegszik), és erre is kell a tél miatt hőszigetelés. Ha vizet kap, nem viselkedik szépen.
- nekem a legjobban a porotherm vált be. Elég nagy faltömege van (nem túl meleg nyáron), elég jó hőszigetelő önmagában (első 2 telet hőszig nélkül húztuk ki benne). Ha vizet kap, nem lesz semmi baja, kiszárad és kész.
Ha tégla mellett döntesz, vedd meg a legjobb minőségűt, amit csak kapsz: nútféderes, ragasztható/köztes vakolatot nem igénylő, lecsiszolt stb. mindig van új fejlesztés rajta. Ezek a kis trükkök sokat dobhatnak a hőszigetelő képességén.
Olyan mester sem árt, aki nem tesz magasról a technológiai előírásokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!