Mitől magas a páratartalom a házunkban? (80-100%)? 15 éves ház 38 porotherm tégla külső pucolással szig. Nélkül. A szellőztetésen kívül mit tudok tenni ellene?
Lehet vizes a padló vagy a falak.
Nálunk szerencsére normális ,de vannak időszakok amikor a meleg és a hideg találkozási pontjain "izzad" a fal.
Szerintem minden nedves dolgot próbálj letakarni és úgy fűteni.A teregetést ,ha teheted inkább garázsban vagy kint a hidegben.
Hogyha nem jön össze akkor szerezz párátlanítót:S
Magas a pára az otthonába??
Ceresit Stop pára és pápá pára!!
amúgy 2 ft-ot nem az egész kócerájuk
javaslom kapd le a tetőt és úgy már jó lesz minden
"amúgy 2 ft-ot nem az egész kócerájuk"
Atyafi! Olyanról beszélsz miről pukkanásod sincs! Vegyianyag a Ceresit ami a legtöbb párát felszívja!Ha többet akarsz eltávolítani akkor ott az elektromos párátlanító, van sokféle.
A páratartalom ott szokott nagy lenni ahol , kisgyerek van és ruhát szárítanak , főznek , nedvesek a falak vagy a nem kellően szigetelt talajból jön.
Ám alacsony helyiségben ahol zsúfoltan laknak sokan ott is megnő a páratartalom.
Az se mindegy hogy van rakva az a poroterm tégla .Láttam már olyat ahol állt a kondenzvíz a nemrég műanyag alapú diszperzittel festett falon.Ott penész is lesz nemsokára.
Ezért jobb mésszel festeni mert akkor megmarad a falnak a saját légzése és elnyeli a pára egy részét.
Szellőztetni pedig fontos.
4es ha kötekedni akarsz menj a parlamentbe.. ott mondhatod amit akarsz a kutyát se érdekli, de itt se..
vettem már a csudálatos cuccukból és annyi volt, ismét rájöttem,milyen barom vagyok, hogy megint hagytam magam átverni holmi pápá pára bigyó szlogennel
de te csak vegyed vigyed nyugodtan áldásom rátok
A falat ne furkáld ki! Inkább a nyílászárótés utána erősítsd meg a a keretet. Van ilyen cég is amelyik csinál ilyet, de most nem találom. De ezzel csak kiengeded a benti meleget, a párát viszont nem csapja ki.
Az 5°C-os levegőben 6,8g/m3 víz lehet maximum. Nálad mondjuk 20°C-os 80%-os levegő az 13,8g/m3. Na ezt kell kicserélni kereszhuzattal és lement a páratartalom 50% alá. [link]
Namost, ha mondjuk 300m3 levegő van a lakásban, akkor 2,5liter vizet kéne kidolgozni a lakásból. Mennyi víz gyűlik a párátlanítódban egy nap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!