Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Porotherm vagy ytong téglából...

Porotherm vagy ytong téglából építenétek házat?

Figyelt kérdés

2013. nov. 11. 18:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
én személy szerint egyikből sem. nyári meleg miatt, belső hőtároló tömegként vályogot használnék, ennek sokkal jobb a páraháztartása. aztán ezt szigetelném megfelelő anyaggal a téli hideg miatt. önmagában a porotherm és Ytons sem teljesíti a hőszig feltételeket, amit nemsokára a felére csökkentenek.
2013. nov. 11. 19:11
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem 2 ismerősöm van, akinek félvályog háza van és mindkettő lakás dohos. A többi igaz, nyáron jó hűvös, télen jól szigetel.
2013. nov. 11. 20:16
 3/13 gomzoli ***** válasza:
Ytong + külső hőszigetelés.
2013. nov. 12. 09:22
 4/13 anonim válasza:

az biztos, hogy mind a kettőre tennék hőszigetelést, ezért nem vennék túl vastagot egyikből sem (nem az lesz a szigetelés), csak annyit amennyi a házat elbírja...

szerintem az ytonggal könnyebb dolgozni...

2013. nov. 12. 11:20
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. nov. 12. 11:49
 6/13 anonim válasza:

Porotherm és szigetelés.

Porotherm, közelebb van a természeteshez, stabilabb és úgy tudom nagyobb a hőtároló képessége.

2013. nov. 13. 14:42
 7/13 anonim válasza:
A vályog akkor dohosodik ha nedvesség jelenik meg, rossz szigetelés, vagy elégtelen szellőztetés. Ez nem a vályog hibája, egyébként a szüleim háza abból van, ötven éve áll, édesapám építette és semmi gond nincs vele. Ha nem lenne macerás az engedélyeztetés, tervezés stb. azt választanám.
2013. nov. 13. 14:46
 8/13 gyuurmaa válasza:

Egy szaki válasza:egy termék hőtartósságát a hőátbocsátási

tényező határozza meg.Ez mérhető több adatból áll,ne menjünk

bele.A vájog,vagy sárfalé a legrosszabb fele annyit nem tud

mint a tégla,viszont van egy sajátos tulajdonsága,úgy viselkedik mint egy hűtő a melegben,kintről süti a nap,a

benti levegőt kiszellőzteti ezáltal(kinyomja)így hűti a benti levegőt,majd ez a visszájára fordul 3-4 hét alatt és

bent olyan lessz mint a sütőben,még az esti szellőztetés

sem használ.Gyakorlatilag gazdaságosan semilyen fűtési

rendszerrel nem kifűthető.A porotherm téglát is csak 15cm

kőzetgyapot drájvit szigeteléssel fogadják el,mint passzív

házat,rendkívül költséges,itt már gondoskodni kell a szellőztetésről is ami egy szellőztető cső esetében,ami

légcserélős 100000-150000ft.Én a 38-as ytongot választanám

duplán vasalt sávalappal,ha elég,vagy kútalap megerősítéssel,még a idősebb épírőmérnökök sem veszik számításba hogy az ytong rendkívül rosszul tűri a nyírószilárdságot 10-ből 9ház szét van repedve.A legjobb

ha sávbeton helyett telibebetonozzuk vasszereléssel az

egész ház alját.Rendkívül költséges de később meghálája

2013. nov. 16. 18:30
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy válaszoltál, igen hasznosnak találtam.
2013. nov. 17. 03:18
 10/13 anonim ***** válasza:
a vájogházat ha szellőztetik, akkor nem lesz sdohos, de legtöbb háznál igy van. Én a hagyományos téglát mondanám.
2013. nov. 18. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!