az biztos, hogy mind a kettőre tennék hőszigetelést, ezért nem vennék túl vastagot egyikből sem (nem az lesz a szigetelés), csak annyit amennyi a házat elbírja...
szerintem az ytonggal könnyebb dolgozni...
Porotherm és szigetelés.
Porotherm, közelebb van a természeteshez, stabilabb és úgy tudom nagyobb a hőtároló képessége.
Egy szaki válasza:egy termék hőtartósságát a hőátbocsátási
tényező határozza meg.Ez mérhető több adatból áll,ne menjünk
bele.A vájog,vagy sárfalé a legrosszabb fele annyit nem tud
mint a tégla,viszont van egy sajátos tulajdonsága,úgy viselkedik mint egy hűtő a melegben,kintről süti a nap,a
benti levegőt kiszellőzteti ezáltal(kinyomja)így hűti a benti levegőt,majd ez a visszájára fordul 3-4 hét alatt és
bent olyan lessz mint a sütőben,még az esti szellőztetés
sem használ.Gyakorlatilag gazdaságosan semilyen fűtési
rendszerrel nem kifűthető.A porotherm téglát is csak 15cm
kőzetgyapot drájvit szigeteléssel fogadják el,mint passzív
házat,rendkívül költséges,itt már gondoskodni kell a szellőztetésről is ami egy szellőztető cső esetében,ami
légcserélős 100000-150000ft.Én a 38-as ytongot választanám
duplán vasalt sávalappal,ha elég,vagy kútalap megerősítéssel,még a idősebb épírőmérnökök sem veszik számításba hogy az ytong rendkívül rosszul tűri a nyírószilárdságot 10-ből 9ház szét van repedve.A legjobb
ha sávbeton helyett telibebetonozzuk vasszereléssel az
egész ház alját.Rendkívül költséges de később meghálája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!