Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Széles rés fugázása?

Széles rés fugázása?

Figyelt kérdés

Fürdőszobát csempéztem, és sajnos a falak - de még a padló is - teljesen ferdék, sehol nincs egy derékszög a szobában. Ez mondjuk annyira nem para, mert behúztam függőlegesen és vízszintesen is egy referencia-vonalat, és ahhoz raktam a csempét, így sikerült aránylag szépen kirakni, nem csúsztam el vele sehol.

Viszont: Az egyik függőleges sarok-élnél úgy adódott ki a csempe, hogy a padlónál kb. fél cm széles, de a plafon felé szélesedő, fent már kb. 2-2,5 cm széles rés van.

Tehát a probléma ennek a résnek a kifugázása, ugyanis a fugázó, amit vettem, elvileg 6 mm réstávolságig használható, legalábbis ez van ráírva?

A kérdés, hogy mi ilyenkor a teendő?

(Ilyen vékony csempedarabokat nem igazán tudok oda bevágni)

1. Sz*rjam le, és kenjem oda nyugodtan ezt a fugázót?

2. Valamivel töltsem ki a rést fugázás előtt? Ha igen, mivel? Szilikon pl.?

3. Ha a fentiek közül egyik sem megoldás, mivel lehet egy ilyen rést kifugázni, vagy bármilyen módon úgy kitölteni, hogy a nedvesség ne jusson át a résen, és ne ázzanak fel a csempék?

#fugázás #széles rés
2013. szept. 28. 12:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen eszközeid vannak,ha van kis flex és

gyémánt korong akkor tudsz vágni keskeny(akár ferde)csíkot is.

2013. szept. 28. 13:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Van csempevágó flex korongom, de most egy olyan helyre, ahol csak 8 mm a rés, tehát a fuga már nem elég, be kéne vágnom egy mondjuk egy 2 mm széles csíkot, hogy a két oldalon még maradjon 3-3 mm a fugának, az meg nem igazán lehetséges :D Meg sztem szarul is nézne ki, de ha nincs más megoldás, akkor ez lesz :S
2013. szept. 28. 13:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Valamelyik szilikon tömítő? Kinyomópisztolyos. Sajnos nem jut eszembe én melyiket használtam, de az új bejárati ajtó beszerelése után maradt több centis réseket valami ilyesmivel tömítettem. Talán Mesterpapasz festhető Akril tömítő??
2013. szept. 29. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!