Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha megveszek minden anyagot...

Crv kérdése:

Ha megveszek minden anyagot akkor is találok építészeket akik profik és cég által felépítik nekem kivonva az anyag árát amit ők hoztak volna?

Figyelt kérdés
Ha van itt építészmérnök vagy olyan valaki aki cég által családi házakat épített már profi módon akkor jelezzék.Kíváncsi lennék erre.Az anyagot én akarom kinézni,megvenni mindet!
2013. szept. 13. 04:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha úgyis van ismerős ép.ag kereskedő, akkor vele is lehet egyeztetni a terveket, meg a kivitelezővel is, ki mit hova gondolt és milyet. Utána elmész a kereskedőhöz és megalkudtok kedvezményes egységárakra, írásba is foglalva, hogy adott építkezéshez mennyiért ad és mit. Ezt odaadod a vállalkozónak, lesz szíves itt és itt beszerezni a dolgokat, te odaadod a pénzt neki, és kér a nevedre számlát. Intézze a rendelést, szállíttatást, lepakolást a vállalkozó, de a kedvezményes egységárakat figyelembe véve. Természetesen ilyenkor valami költségtérítést megérdemel érte pl egy összegben, hamár az anyag beszerzésen nem lesz árrése. Érthető mire gondoltam?
2013. szept. 14. 09:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekem van egy olyan sanda gyanúm, ha a megrendelő maga akarja beszerezni az alap dolgokat is a homoktól kezdve, vagyis esetenként számla nélkül, olcsóbban. Én is ezt tenném, de nem fővállalkozóval végeztetném a melót.
2013. szept. 14. 09:07
 13/13 anonim ***** válasza:

A fővállalkozók még azt szokták eljátszani ( ha ők veszik az anyagokat ) , hogy a környék legdrágább Tüzépéről veszik az anyagokat , a Tüzép pedig hó végén visszaoszt nekik pár százalékot.

Tehát a végén kapsz számlát , csak az a valóságban nem annyiba került.

Az autószerelők ugyanezt csinálják , csak nem építőanyaggal , hanem alkatrészekkel....

2013. szept. 14. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!