Miért van az hogy a 3D-s kamerám által felvett anyag a TV-n két ugyanazt a képet felosztva adja?
A három dimenzió attól három dimenziós, hogy ugyanazt a képet más-más szögből adja. A két szem sem ugyanazt látja, hiszen van köztük 5-6cm. A két képet aztán az agy rakja össze.
A te problémád szerintem az - bár nem értek hozzá -, hogy a két kép nem jól van eltolva egymáshoz képest. Olyan mint mikor bandzsítasz a szemeddel kettőt látsz, míg vissza nem áll a szemed a normál módon.
Számítógépen lejátszva milyen? Youtuberól múltkor töltöttem le anaglyph vörös-cián 3D videót és az is ilyen volt, hiszen a két videót valahogy "össze kell illeszteni".
Stereoscopic player nevű programmal lehetett lejátszani normálisan, miután beállítottam. Valószínű a TV ezt nem tudja megcsinálni, szóval a videókat valahogy át kellene alakítani, valamilyen programmal, hogy jó legyen bármilyen más eszközön is.
És nem ugyan az a két kép, kicsi eltolás van közöttük, ezért ha valamilyen lejátszóprogrammal, mint pl. a Stereoscopic player lejátszod, látni fogod, hogy 3D-s.
Mivel akarod amúgy visszanézni, illetve milyen módszerrel? Anaglyph 3D-ként, vagy egyéb módon?
a tv-den banyomod(távirányító)3d gombot és kiválasztod azt, ahol két kép van egymás mellett.a tv megcsinálja és te felrakod a szemüveget és jó lesz.a 3d-s filmek is két képből állnak és a tv csinál belőle egyet(ha LG, szóval passzív) vagy aktív, akkor meg máshogy, de ez mindegy.
milyen tv-d van?
A menüben be lehet állítani.
A Fuji finepix real 3D kameránál ügy van, hogy be lehet állítani a megnyíló alsó menü pontok között a HDMI kimenetnél, hogy "2D" "emell" vagy 3D kimeneti jelet szeretnél. Biztosan más 3D kameránál is hasonló lehet a megoldás. Azért kíváncsi vagyok, hogy hogyan volt annál, ha kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!