Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Cserépkályha, vagy tömegkályha...

Cserépkályha, vagy tömegkályha? Melyik kályhatípus gazdaságosabb?

Figyelt kérdés
2013. aug. 21. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi az hogy tömegkályha ?

Erről a fűtő eszközről még nem hallottam .

Má bocs, 5-6 kályha egymás mellé állítva ?

Az már azért talán tömegnek számit .

2013. aug. 21. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:

mindegyiknek van előnye.kérdés hol akarod használni, mindegyik a saját környezetében nagyon jó.

a tömegkályha(2,5-6t) sokkal gazdaságosabban égeti el a fát, hosszú az élettartama, szintén sugárzó hőleadással dolgozik, de alacsony hőmérsékleten és nagyon sokáig (akár 2 nap). mindenképpen egy jól szigetelt házban éri csak meg építeni.egy adag fát (12-14kg)égetnek el benne és nem rárakosgatják.

cserépkályha gyorsabban felmelegszik, magas hőfokon sugárzással adja le a hőt szintén(jóval hamarabb kihűl mint egy tömegkályha). élettartama rövidebb, kisebb a hatásfoka, kevésbé szigetelt házban is jó.

A tömegkályha egy téves fordítás eredménye, a tényleges neve téglakályha.

2013. aug. 21. 19:55
 3/7 anonim ***** válasza:
1-es! legalább a keresőbe írnád be a tömegkályha nevet és lám máris nem volnál tudatlan.
2013. aug. 21. 19:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Egy kis méretű tőmésházat szeretnék fűteni. A szobában lenne.
2013. aug. 21. 21:09
 5/7 Bence_ ***** válasza:
Tömegkályhához megvan a megfelelő alap?
2013. aug. 21. 22:02
 6/7 anonim válasza:
Nekünk korábban két cserépkályha volt, imádtam. Most az egyik tömegkályha került. Gyönyörű amikor ég, nem kell rá sok fa és sokáig meleg. Sokkal tovább tartja a meleget, mint a cserép, annyi, hogy először nehezebben melegszik át, de ez nem hül le. Csak sokkal drágább, de szerintem megéri ha egyenletes meleget akarsz télen. Ráadásul ha jól fél van rakva túlél minket is (27 vagyok) :-).
2013. szept. 24. 06:12
 7/7 Józanparaszt ***** válasza:
2014. nov. 7. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!