Tusolás vagy Kádban fürdés a gazdaságosabb?
Ez attól függ, hogy nálad meddig tart egy zuhany, illetve ha kádban fürdesz, akkor szeretsz benne elmerülni nyakig, avagy elég ha éppen súrolja a derekadat.
Ha nem tudod megoldani, amit előttem írtak, hogy zuhanyozz le a kádban és dugd be a dugót, meglátod mennyi víz lesz a kádban mire lezuhanyzol, akkor van más módszer is, bár az kicsit bonyolultabb, de szerintem megéri kísérletezni, én szeretem számosítani a dolgokat. :)
Fogj egy vödröt, vagy akár kisebb edényt beosztással és mérd az időt. Tök mindegy mennyi, benézhetsz 1 percet, de akár 5 másodpercet is, max többet kell szorozgatni. :)
Mondjuk 1 percig engeded a vödörbe a vizet azon a nyomáson, ahogy zuhanyozni szoktál (úgy válaszd az időt, hogy tudd eddig tölteni), ezután megnézed mennyi vized lett, leméred hogy hány percig zuhanyzol kényelmes esetben, majd szorzod a perceid számát az adott mennyiségeddel és kész. :D
Ha tudod mekkora a kádatok és meddig szoktad tölteni, abból is le tudsz vonni egy következtetést, hogy úgy mennyi vizet használsz el.
Még egy tipp: Ha nincs beosztásos büdögéd, de tudod, hogy a vödröd mondjuk 15 literes, akkor azt mérd le mennyi idő alatt tudod feltölteni, így szintén levonhatsz következtetéseket arra vonatkozóan, hogy zuhanyzás közben mennyi vizet fogyasztasz el. :)
Ha pedig már kitöltöttél ennyi vizet, ne pocsékold el, moss fel, vagy használd wc öblítésre! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!