A közeljövőben szeretném a családiházam tetőszerkezetét kicserélni. Az lenne a kérdésem milyet érdemes felrakni? Betoncserép? Terrán rundo dupla cseréppel szemetek.
Én betoncserepet tetettem fel, de igen ha most csinálnám lehet cserepes lemezt választanám.
febr. 28. 12:54
3/12 anonim válasza:
14 éve cseréltettem cserepes lemezre, olyan mintha új lenne.
febr. 28. 13:11
4/12 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom a cserepes lemezt azt annyira nem komálom. Inkább a cserepek érdekelnek.
febr. 28. 13:42
5/12 anonim válasza:
A betoncserép és a kerémia cserép is szêp, és tartós is egyben.
A betoncserép jellemzően nagyobb tömeggel rendelkezik, ezért masszívabb tetőszerkezet kell neki. Egy áccsal konzultálj a tetőd állapotáról, hogy csak héjazat csere elég-e, ha igen akkor mehet-e beton cserép is, vagy csak kerámia.
Egy ajánlatkérés és helyszíni felmérés csak pár ezer forint, viszont utána tudod, mivel kell számolj, milyen anyagokban gondolkozz.
De sokall erősebb tető szerkezet kell neki mint a trapézlemeznek, ezért jóvall drágább is.
AZ alsó épületre tavaly cseréltünk és trapézlemez lett mert a fa anyag arra jó volt és egy lécet se kellett ezért cserélni.
De sokall melegebb nyáron mint a cserép mert zárt, nem jár a levegő.
febr. 28. 18:33
7/12 anonim válasza:
A cserepes lemez nagyobb esőben kopog, és többnyire be is hallatszik ilyenkor. A betoncserépről nem jut be zaj a házba. Nekem utóbbi van, de több ismerősömnek cserepeslemez van és mindegyik házba behallatszik, persze akinek nem túl jó a hallása annak mindegy.
febr. 28. 18:45
8/12 anonim válasza:
A cserepes lemez egyáltalán nem kopog, ha szakszerűen van felrakva. Itt az a kérdés, hogy tud-e jó szakembert keríteni hozzá. És ahogyan mostanában az lenni szokott, itt is egyre igazabb az, hogy elkezdtek hulladékot gyártani, ami még a 10 évet sem bírja ki. Ennek is utána kell járni, hogy jó minőséget rakasson fel. Igen, a cseréppel is ugyanez a helyzet.
febr. 28. 22:40
9/12 anonim válasza:
A cserepeslemez kopog esőben, azért mert 0,5-0,8 mm vastag lemezről van szó átlag 50 cm-es osztású lécvázra rögzítve.
Ugyan úgy, mint a polikarbonát, mindegy 10-16-25 mm vastag, kopog esőben a terasz felett.
márc. 1. 07:39
10/12 anonim válasza:
Kerámia cserepet ajanlanék inkább a beton cserép könnyen mohásodik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!