Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen tetőcserepet érdemes...

Milyen tetőcserepet érdemes felrakni?

Figyelt kérdés
A közeljövőben szeretném a családiházam tetőszerkezetét kicserélni. Az lenne a kérdésem milyet érdemes felrakni? Betoncserép? Terrán rundo dupla cseréppel szemetek.
febr. 28. 12:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%
Én nem bajlódnék cseréppel. Cserepeslemez.
febr. 28. 12:45
 2/12 anonim ***** válasza:
22%
Én betoncserepet tetettem fel, de igen ha most csinálnám lehet cserepes lemezt választanám.
febr. 28. 12:54
 3/12 anonim ***** válasza:
14 éve cseréltettem cserepes lemezre, olyan mintha új lenne.
febr. 28. 13:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom a cserepes lemezt azt annyira nem komálom. Inkább a cserepek érdekelnek.
febr. 28. 13:42
 5/12 anonim ***** válasza:
70%

A betoncserép és a kerémia cserép is szêp, és tartós is egyben.

A betoncserép jellemzően nagyobb tömeggel rendelkezik, ezért masszívabb tetőszerkezet kell neki. Egy áccsal konzultálj a tetőd állapotáról, hogy csak héjazat csere elég-e, ha igen akkor mehet-e beton cserép is, vagy csak kerámia.

Egy ajánlatkérés és helyszíni felmérés csak pár ezer forint, viszont utána tudod, mivel kell számolj, milyen anyagokban gondolkozz.

febr. 28. 17:15
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

Nekem ilyen van:

[link]

Kb 25 éve és még tökéletes és jól néz ki.

De sokall erősebb tető szerkezet kell neki mint a trapézlemeznek, ezért jóvall drágább is.

AZ alsó épületre tavaly cseréltünk és trapézlemez lett mert a fa anyag arra jó volt és egy lécet se kellett ezért cserélni.

De sokall melegebb nyáron mint a cserép mert zárt, nem jár a levegő.

febr. 28. 18:33
 7/12 anonim ***** válasza:
69%
A cserepes lemez nagyobb esőben kopog, és többnyire be is hallatszik ilyenkor. A betoncserépről nem jut be zaj a házba. Nekem utóbbi van, de több ismerősömnek cserepeslemez van és mindegyik házba behallatszik, persze akinek nem túl jó a hallása annak mindegy.
febr. 28. 18:45
 8/12 anonim ***** válasza:
36%
A cserepes lemez egyáltalán nem kopog, ha szakszerűen van felrakva. Itt az a kérdés, hogy tud-e jó szakembert keríteni hozzá. És ahogyan mostanában az lenni szokott, itt is egyre igazabb az, hogy elkezdtek hulladékot gyártani, ami még a 10 évet sem bírja ki. Ennek is utána kell járni, hogy jó minőséget rakasson fel. Igen, a cseréppel is ugyanez a helyzet.
febr. 28. 22:40
 9/12 anonim ***** válasza:
47%

A cserepeslemez kopog esőben, azért mert 0,5-0,8 mm vastag lemezről van szó átlag 50 cm-es osztású lécvázra rögzítve.

Ugyan úgy, mint a polikarbonát, mindegy 10-16-25 mm vastag, kopog esőben a terasz felett.

márc. 1. 07:39
 10/12 anonim ***** válasza:
78%
Kerámia cserepet ajanlanék inkább a beton cserép könnyen mohásodik.
márc. 1. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!