Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Trapezlemezt, álló korcos...

Trapezlemezt, álló korcos acél lemezt mivel vágjam?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sajnos nincs bádogos ismerősöm, akitől megtudnám kérdezni és sehol nem találok megoldást, hogy tudnám hosszában felvagni a fent említett lemezeket.

Az a bajom a lemezollóval, hogy 3 méter hosszú lemezt lehetetlen jól felvágni (nekem), ahogy haladok előre az anyagba és tolom előre az ollót úgy akadok bele.

Nem férek hozzá, nem egyenes, hullámos stb.. Szeretem a szép munkákat, de ezt sehogy nem tudom esztétikusan ketté vágni. Köszi ha tudtok ötletet adni !

jan. 30. 22:08
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
Elvileg ollóval kell vágni. Én nem kínlódtam vele, flex-szel daraboltam azt kalap kabát...
jan. 30. 22:58
 2/10 anonim válasza:
43%

Ha lenne karos lemezvágód.... de gondolom nincs... állítólag a dekopir is viszi megfelelő pengével de gondolom ezek sincsenek.... A lemezolló tényleg felejtős, gyűlöletes egy szerszám.

Flex lehet egy jó vékony tárcsával ami fémre való de az életveszélyes egy laikusnak.

Tudod, hogy hány mm vastag a lemez és hogy miből van?

Ha sokat kell vágni, akkor keress helyben egy (józan életű és flexel bánni tudó korrekt) embert aki jutányos áron jön hozzád és felszeleteli.

Előre állapodjatok meg az árban! De csak ha józan és ért hozzá mert amúgy veszélyes.

jan. 31. 00:37
 3/10 A kérdező kommentje:

Valami bevonatos acél 0.5 mm-es. Az eladó azt mondta, hogy a flex nem tesz neki jót, rozsdásodni fog, sajnos (bár az lenne a legegyszerűbb).

Ami olcsó lemezvágót találtam:

[link]

Illetve talán ez:

[link]

Az asztalinál kérdéses, hogy egyáltalán jól működik, mert azért 3 métert hosszába vágni...

Az ollóval is az a baj, hogy az első ~15cm még viszonylag jól lehet vágni pontosabban ameddig az olló pofája beér, de ha már a nyele is bent van a lemez között, szinte normálisan össze se lehet csukni az ollót. Pláne pontosan vágni..

Akkor a másik lehetőség, hogy az egyik darabot elkezdem felgyűrni, hogy haladjak előre a vágással, de hát az se szép mutatvány.

A fenti második termék meghát kitudja, hogy egyáltalán normálisan vág-e. Meg a nyelve kb fél centi max, mire végig megyek 3 méteren besötétedik.

A harmadik opció a pelikán olló, 45°-ban van a feje, de ez is lutri, hogy tudom-e jól használni.

jan. 31. 07:29
 4/10 anonim ***** válasza:

[link]

flextől rozsdásodni fog. Mindegyik fém, a rozsdamentes is, mert igazi rozsdamentes fém nem létezik, csak olyan ami kevésbé korrodál, de a flex után mindegyik rozsdásodik ami érintkezik a nedvességgel.

jan. 31. 09:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Folyamatos lyukasztóval lehet vágni hivatalosan is. Nem egy ökör ára amúgy. Gyakorlat azért kell hozzá pár métert nekem is vágnom kellett mire szépen tudtam vágni vele.
jan. 31. 09:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Nemtudom, ki találta ki hogyha ollóval vágják, akkor nem fog rozsdásodni. Ez egy hülyeség! Ugyanúgy anyagszétválasztás történik és a vágott felület szabad felület lesz. Ha nem fested vagy horganysprayvel nem fújod le, rozsdásodni fog. Egyébként meg nem sokat számít hogy a széle rozsdásodik, ettől még nem fog beázni a tető.

Szerintem ugyanolyan jó a flex, szépen le kell sorjázni. Ha annyira fél valaki a rozsdától, akkor egy darab rongy csücskét belemártja zománcfestékbe, aztán végighuzza a vágott élen... Pusztán marketing és üzleti fogás hogy ilyen-olyan drága ollókat megvegyen az ember a trapézlemez kedvéért, balosat is, jobbosat is, amit aztán évtizedekig semmire nem használ. A karos olló amúgy jó lehet. Kisebb üzemekben, ahol nincs gépi táblaolló, ott ilyennel vágják a tábla vaslemezeket, 2 emberes feladat.

jan. 31. 09:50
 7/10 anonim ***** válasza:

#3 Ami a linkeken van, az kb. semmire nem jó, 10Ft-ot nem ér.l! Lemezből gyártott pilinszka kínai vacak.

Ha karos olló kell, ilyesmit vegyetek használtan:

[link]

Ezt szépen felújítjátok, megélezitek, évtizedekig jó lesz. Ebbe még van anyag meg vas bőven, nincs kispórolva belőle!

jan. 31. 09:57
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem vacak, pont ilyennel vágtam el trapézlemezt. (kölcsön kaptam). Gond nélkül vitte, nem kell kamuzni.

Persze elfogadom, ha te éjjel nappal lemezt vágsz, akkor nem a lidls-s vágó lesz a jó. Alkalmi használatra tökéletes. Megjegyzem, nem is a legvégkonyabb, legszarabb anyagot vágtam vele. Ahogy más is írta, gyakorolni kell kicsit, mert nehéz vele egyenesen haladni elsőre.

jan. 31. 10:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Próbálj bérelni egy niblert vagy venni egyet használtan.
jan. 31. 16:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Én egy csirka bontó ollóval vágtam és jól sikerült.

Jobban tudtam mint a rendes lemezvágóval, mert az valóban beleakadt .

jan. 31. 21:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!